Foto: Publicitātes foto
Neskatoties uz kriptovalūtu ikdienas cenu svārstībām, pēdējā laikā var novērot acīmredzami pieaugošu interesi par kriptovalūtām no institucionālo investoru, valdību un biržu puses.

Tāpat ir vērts pievērst uzmanību vairākiem jaunumiem, piemēram, Ņujorkas fondu biržas ("NYSE") mātes uzņēmuma lēmumam veidot savu bitmonētu maiņas punktu ("Bitcoin exchange"), līdzīgi rīkojas arī "Börse Stuttgart", otra lielākā Vācijas fondu birža.

Turklāt pēdējā laikā jaunuzņēmumos, kuru darbība saistīta ar bitmonētām, ieplūst arvien vairāk kapitāla nekā jebkad iepriekš. Līdz ar to veidojas cikls, kurā šī joma piesaista arvien vairāk tehnisko talantu, tādēļ arī kopējā tehnoloģiskā attīstība turpina paātrināties.

Nesenais bitmonētu cenas kāpums visdrīzāk ir rezultāts nepietiekamam piedāvājumam un pārlieku lielam pieprasījumam ("short squeeze") un visdrīzāk nav saistīts ar kādām konkrētām ziņām medijos, presē. Sākotnējo cenas kāpumu izraisīja īstermiņa investoru lēmumi veikt pārdošanu, slēdzot savas pozīcijas, tam uzmanību pievērsa citi mazumtirdzniecības investori un viņu reakcija sekmēja jau esošās cenas izmaiņas. Pašlaik vēl ir pāragri minēt, vai tas ir ilglaicīga cenas kāpuma sākums vai tikai neliela apjoma dažu dienu svārstības.

Mēģinot paraudzīties tuvākajā nākotnē, jāteic, ka šobrīd tirgū esošā kapitāla un inovāciju apjoms atgādina pirmās dienas pēc interneta parādīšanās. Līdz ar to nākotni vērtēju optimistiski, lai arī ceļā augšup noteikti var gadīties arī sarežģīti posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!