Foto: F64
Par Latvijas aviokompānijas "airBaltic" privātā akcionāra "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) patiesā labuma guvējiem pa Rīgu klejo ļoti daudz baumu, atzina satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

"Par BAS patiesā labuma guvējiem pa Rīgu klejo ļoti daudz baumu, bet, cik tā ir patiesība, man grūti spriest. Es varu runāt tikai par to, kas ir iesniegts. Es necenšos prognozēt nākotni, kas ir apakšā šiem īpašniekiem. Tam mums ir citas iestādes, un tās ar to nodarbojas," teica Augulis.

Viņš atgādināja, ka Satiksmes ministrijai (SM) BAS ir apliecinājušas, ka to akcionāra "Taurus Asset Management" patiesā labuma guvējs ir Andrejs Rudeško un arī "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks. "Tādu apliecinājumu mums iesniedza BAS," sacīja Augulis.

Uz jautājumu, vai valdība un ministrija BAS sniegtās ziņas ir pārbaudījusi detalizētāk, Augulis atbildēja, ka ir citas iestādes, kam tas ir jādara. "Arī šīm iestādēm mēs esam prasījuši palīdzību," piebilda ministrs.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!