Foto: LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) augstu novērtē Nobela miera prēmijas piešķiršanu Eiropas Savienībai (ES) un sumina ar tās piešķiršanu Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. „Sadarbība ES mūsu tirgotājiem ļauj palēnām augt un domāt par attīstību ārpus Latvijas t.sk. trešajās valstīs izmantojot ES institūciju atbalstu,” norāda LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Kā portālam „Delfi" atzina Danusēvičs, ņemot vērā to, ka Otrā pasaules kara laikā pretējās pusēs karojušās valstis spējušas veiksmīgi sadarboties, ES ir bijusi nozīmīga loma, nodrošinot mieru, brīvību un sadraudzību ilgstošā periodā.

Pēc mainīgiem un nemierīgiem vēstures notikumiem ES valstis veiksmīgi radījušas vienotu Eiropu tās daudzveidībā. Pateicoties tam, ka Latvija iestājusies ES, arī mēs valstī varam būt droši pret ārējiem apdraudējumiem un iekšējiem konfliktiem. Šodien spēki tiek apvienoti izmantojot kopīgas iespējas un Eiropas politika tiek veidota pēc dialoga principa. LTA ir izmatojusi un arī turpmāk izmantos šīs iespējas, kas palīdz tai aizstāvēt tirdzniecības nozari kopumā, it īpaši mazos uzņēmumus.

Tagad, kad Eiropas ekonomikai ir sarežģīti apstākļi, šī apbalvojuma piešķiršana kalpo cerībai un iedrošinājumam.

„Mēs atbalstām Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozu teikto, ka piešķirtā atzinība ir apliecinājums -ES ir kas ļoti vērtīgs, ko mums vajadzētu lolot," norāda LTA prezidents.

Brīvība, miers un stabilitāte Eiropā - tā ir iespēja attīstīties uzņēmumiem un iedzīvotājiem savukārt celt savu labklājību. Komercija un miers iet roku rokā - kur ir viens, tur bieži rodas otrs, kā jau 18.gadsmitā novēroja Eiropas domātājs un apgaismotājs Monteskjē.

Šo domu papildinot var teikt, ka Eiropas projekts un miers šajā pasaules daļā ir palīdzējis attīstīt, modernizēt un paplašināt komercdarbību pēdējās desmitgadēs. Vienotais tirgus ne tikai sekmējis preču izplatīšanu un biznesa attīstību pāri robežām, bet visbūtiskākais ir tas, ka Eiropas patērētājam tiek piedāvātas labākas dzīves iespējas un kļuvusi lielāka pieejamā izvēle.

Kā ziņots, šogad Nobela Miera prēmiju nolemts piešķirt Eiropas Savienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!