Foto: Kadrs no video

RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte notiek "Sorosa fonda – Latvija" rīkotā diskusija "Kā investīcijas mainījušas energoapgādes sistēmu Latvijā un kas sagaidāms nākotnē?". Diskusijā eksperti, enerģijas uzņēmumu pārstāvji un politikas veidotāji analizē līdzšinējo investīciju ietekmi uz ekonomiku, ieguvumus patērētājiem un nākotnes perspektīvas, piemēram, konkurenci starp dažādu enerģijas veidu piegādātājiem, likumdošanas iniciatīvas, patērētāju interešu aizstāvību. Portāls "Delfi" piedāvā diskusijas tiešraidi.

Par enerģijas apgādes sistēmu attīstību un investīcijām diskutēt aicināti Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas pārstāvis Edgars Vīgants, AS "Latvijas Gāze" valdes loceklis Jorgs Tumats (Jörg Tumat), VAS Latvenergo valdes loceklis Māris Kuņickis, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Rolands Irklis, Rīgas Tehniskās universitātes profesors Gatis Bažbauers un Ekonomikas ministrijas pārstāvji. Diskusijas saturisko ietvaru un diskusijas dokumentu sagatavojis enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš. Diskusiju vadīs žurnāliste Anita Brauna.

Šī ir trešā "Sorosa fonda – Latvija" organizētā diskusija par enerģētiku. Diskusiju cikla mērķis ir veicināt labas pārvaldības principu iedzīvināšanu enerģētikas politikas veidošanas procesā un neatkarīgas, profesionālu sarunu platformas veidošana par jautājumiem, kas skar plašāku sabiedrību, bet līdz šim apspriesti šaurākā lēmumu pieņēmēju, pārvaldes, uzņēmēju un pētnieku lokā.

Tiešraides skatītāji ir aicināti uzdot savus jautājumus ekspertiem komentāros pie tiešraides vai tviterī, izmantojot birku #energodebates

Tiešraidi skatieties šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!