Foto: F64
Valsts varētu arī nepaturēt akciju kontrolpaketi nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic", atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers uzsvēra, ka valdībā pieņemtais lēmums un uzstādījums ir stratēģiskā investora piesaiste lidasabiedrībai. Mērķis neesot valstij turpmāk saglabāt 100% akciju, un esot jāvērtē, vai saglabāta tiks kontrolpakete vai arī minimālais akciju apjoms, kas nepieciešamas nacionālās aviokompānijas statusa saglabāšanai lidojumiem Eiropā, jeb 25% lidsabiedrības kapitāldaļu.

Dombrovskis arī apstiprināja, ka interese par "airBaltic" kapitāla daļām no investoru puses esot, tomēr viņam konkrētas tikšanās neesot bijušas.

LETA jau ziņoja, ka 30.novembra vakarā tika paziņots, ka Satiksmes ministrija par nominālvērtību iegādājās lidsabiedrības "airBaltic" mazākuma akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) piederošās aviokompānijas kapitāldaļas.

Satiksmes ministrija uz pirmpirkuma tiesību pamata iegādājusies AS "Latvijas Krājbanka" ieķīlātās BAS piederošās "airBaltic" kapitāldaļas un akcijas iegādātas, lai nodrošinātu valsts interešu ievērošanu atbilstoši Ministru kabineta otrdienas, 29.novembra, lēmumam pieņemt "Krājbankas" izteikto ieķīlāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Piedāvājums izteikts pēc vairāku pielīgto aizdevuma noteikumu neizpildes konstatēšanas un pamatots ar nepieciešamību nekavējoties sākt "Krājbankas" kreditoru (noguldītāju) mantisko interešu efektīvu aizstāvību, nepieļaujot bankas mantas aizdevuma un tā atmaksas nodrošinājuma - ķīlu - vērtības samazinājumu.

Atbilstoši valdības lēmumam SM iegādājās "Krājbankai" piederošo ķīlu - 47,2% "airBaltic" akciju par nominālvērtību 224 453 lati, tādējādi valstij kļūstot par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!