Foto: LETA

Konkurences padomes (KP) izvirzītie nosacījumi televīzijas kanāla TV3 īopašniekam "MTG Broadcasting" (MTG) plānam pārņemt "Latvijas Neatkarīgo televīziju" (LNT) ir tik drastiski, ka, iespējams, darījums nemaz nenotiks, pieļauj LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis.


Ēķis intervijā Latvijas Radio atzina, ka nosacījumi televīzijas kanālu apvienošanai ir  stingri. "Es brīnīšos, ja TV3 tiem [nosacījumiem] piekritīs, tā kā darījums vēl nav noticis," norādījis Ēķis.

Viņš atgādināja, ka pašlaik MTG  izvērtē KP nosacījumus, un darījums varētu izgāzties - "tā varētu droši arī notikt, jo nosacījumi ir ļoti, ļoti traki". Ēķis atklāja, ka nosacījumi  galvenokārt ir par reklāmas tirgu, lai nepieļautu monopola izveidi.  

Viņš arī skaidroja, ka reklāmas tirgus pārdale ir viens no galvenajiem iemesliem LNT pārdošanai, jo Latvijas kanāliem aizvien grūtāk konkurēt laikā, kad aizvien vairāk retranslēto kanālu ienāk Latvijā un piedalās reklāmas tirgus pārdalē.  

Jau ziņots, ka Konkurences padome (KP) ir atļāvusi darījumu, kurā mediju koncerns "MTGBroadcasting" (MTG) plāno pārņemt "Latvijas Neatkarīgo televīziju" (LNT) un "TV5". Savukārt Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) iepriekš norādījusi, ka darījumam neiebilst, ja televīzijas kanāli LNT un "TV3" paliktu bezmaksas virszemes apraidē, saglabātu patstāvīgas ziņu raidījumu redakcijas un garantētu oriģinālsatura pieejamību.  

Starptautiskais raidorganizāciju koncerns "Modern Times Group" (MTG), kam Latvijā pieder trīs televīzijas kanāli - TV3, TV3+ un TV6 -  noslēdzis līgumu par 100% AS "LNT" pirkšanu, kas operē trīs kanālus Latvijā - LNT, TV5 un LMK. Darījuma noslēgšanai vēl jāsaņem piekrišana no Konkurences padomes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!