Foto: Publicitātes foto
Latvijas dzērienu ražotāju nozare ir vienojusies atbalstīt depozīta sistēmas ieviešanu Latvijā, sedzot lielāko daļu sākotnējo ieguldījumu sistēmas ieviešanā, tādējādi novēršot slogu no citām iesaistītajām pusēm – tajā skaitā mazumtirgotājiem.

Esmu neizpratnē, kāpēc Latvijas Tirgotāju asociācija turpina atsaukties uz "Gateway & Partners" pētījumu, kurā dati ir aplūkoti selektīvi un neatbilst reālajai situācijai par depozīta sistēmas sasniegtajiem rezultātiem citās valstīs, kur depozīta sistēma sevi ir pierādījusi un darbojas veiksmīgi. Tāpat, neatbalstot depozīta sistēmu, mazumtirgotāji neklausās savos klientos, Latvijas iedzīvotājos, kuri atbalsta depozīta sistēmas ieviešanu.

Aicinām mazumtirgotājus un to pārstāvošās institūcijas raudzīties nākotnē – ja pieņemam, ka potenciālie depozīta sistēmas iepakojuma vienību atgriešanas apjomi būtu 400 miljoni vienību, un depozīta vērtība 0,10 eiro, tie ir 40 miljoni eiro. Mazumtirgotāji varētu būt ieinteresēti palielināt finanšu plūsmu, patērētājiem atprečejot atgriezto depozītu pie mazumtirgotāja. Turklāt, veikaliem, kuru pārdošanas platība ir mazāka par 200 – 300 kvadrātmetriem, nebūs nepieciešams izvietot depozīta automātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!