Foto: LETA

Eiropas uzņēmēji ir vienoti savā nostājā attiecībā uz notikumiem Ukrainā - nevar pieļaut Ukrainas maksātnespējas iestāšanos un konflikta tālāku eskalāciju, informēja Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK).

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs skaidro, ka Eiropai ir svarīgi būt vienotai savā reakcijā uz notikumiem Ukrainā, rīkojoties tā, lai nodrošinātu tālāko izaugsmi un nodarbinātību. "Latvijai kopā ar pārējām Eiropas dalībvalstīm ir jāpanāk miermīlīgs konflikta risinājums, lai negatīva ietekme starpvalstu politiskās, ekonomiskās un biznesa attiecībās ar Ukrainas konfliktā iesaistītajām valstīm ir pēc iespējas mazāka," uzsver uzņēmējs.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone uzskata, ka gan Krievijas, gan Ukrainas puse ir ieinteresēta novērst konflikta tālāko eskalāciju un atgriezties pie starptautisko tiesību ievērošanas. "Biznesa sabiedrība ir ieinteresēta rast risinājumu starptautiski atzītā veidā - pie sarunu galda. Aicinām miermīlīgi risināt konfliktu, iesaistot abu valstu darba devēju organizācijas, un piedāvājam rīkot to sarunas Rīgā," skaidroja Meņģelsone.

Par savu nostāju LDDK šodien informēja arī Ārlietu ministriju.

Kā ziņots, Krievija kopš februāra nogales faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas.

Krimas parlaments 6.martā pieņēma principiālu lēmumu par iekļaušanos Krievijas Federācijas sastāvā federācijas subjekta statusā un nolēma pārcelt uz 16.martu referendumu par Krimas statusu, kas sākotnēji bija plānots 25.maijā un tad pārcelts uz 30.martu.

Kijeva jebkādus Krimas mēģinājumus rīkot referendumu pasludinājusi par nelikumīgiem, taču tajā pašā laikā Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!