Foto: Saeimas administrācija

Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs un neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins neplāno vērtēt AS "Pasažieru vilciens" (PV) darbību, kamēr nebūs noslēgusies pašreiz aktuālā elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iepirkuma procedūra.

Politiķis norādīja, ka viņš ar saviem kolēģiem no neatkarīgo deputātu grupas uzskata, ka SM parlamentārā sekretāra pienākumi ir strikti saistīti ar SM darbību un sadarbību ar parlamenta nevis ar "ministrijas vienas vai otras kapitālsabiedrības darbību".

Jautājumam par PV darbību varētu pievērsties pēc iepirkuma procedūras beigām. Ja kaut kādas darbības tiktu veiktas pašlaik, tad to varētu uztvert kā centienus ietekmēt procesus un Olšteins to nevēlas. Procedūras noslēgšanās lielā mērā ir atkarīga no pretendentiem, akcentēja deputāts.

Kā ziņots, PV iepirkums paredz līdz 2015.gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus.

Spānijas kompānija "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A." (CAF) konkursā ieguvusi tiesības uz 610,76 miljonus eiro (429,24 miljonus latu) vērto līgumu.

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ir atļāvis PV turpināt Latvijas vēsturē par vērienīgāko uzskatīto iepirkumu un slēgt līgumu ar CAF.

Arī valdība iepriekš deva atļauju turpināt jauno vilcienu iepirkumu.

Cits iepirkuma dalībnieks Šveices uzņēmums "Stadler Bussnang AG" ("Stadler") ir tiesā iesniedzis blakussūdzību par atļauju turpināt vilcienu iepirkumu. Administratīvā apgabaltiesa paredzējusi to skatīt rakstveida procesā trešdien, 14.martā.

"Stadler" uzskata, ka IUB lēmums ir nepamatots un nelikumīgs. "Stadler" mērķis, pārsūdzot IUB lēmumu, ir godīgs konkurss, kas pilnībā atbilst visām Latvijas un starptautiskajām normām un kurā visiem dalībniekiem ir vienlīdzīgas izredzes, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja "Stadler" pārstāvis Filips Rajevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!