Foto: LETA

Kad "Latvijas veiksmes stāsta" kritiķiem aptrūkstas argumentu, top multenītes, komentējot ASV tapušo mulfilmu ar ne visai glaimojošo stāstu par krīzes pārvarēšanu Latvijā, piektdien Latvijas Radio norādīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Taujāts, vai ASV tapusī mutfilma nav aizvainojoša, Ministru prezidents atzina, ka viņu pārsteidz lielā interese par Latviju, kas zināmā mērā ir saistīts ar neseno Starptautiskā valūtas fonda vadības viesošanos Latvijā.

Dombrovskis gan uzsvēra, ka vairāki ekonomisti, tostarp Latvijas taupības pasākumus kritizējošais Nobela prēmijas laureāts ekonomikā ASV ekononists Pols Krugmens, iepriekš apšaubījuši Latvijas spēju izķepuroties no krīzes bez valūtas devalvācijas. Taču Latvija krīzi ir pārvarējusi, nepazeminot lata vērtību, un atgriezusies pie izaugsmes.

Iespējams, kritiķiem ir aptrūkušies argumenti savas nostājas paušanā. "Tanī brīdī, kad aptrūkstas argumenti, parādas šādas multenītes," piebilda premjers.

Jau ziņots, ka Latvija taupības pasākumus starptautiskajā aizdevuma programmā īstenoja pamatā Dombrovska vadīto trīs valdību laikā. Latvija izvēlējās iekšējās devalvācijas ceļu - būtiski samazināt budžeta tēriņus, lai gan bija aicinājumi devalvēt valūtu un tādā veidā cīnīties ar krīzi.

Kā ziņots, par Latvijas izeju no krīzes ASV tapusi multfilma, kur mūsu valsts nereti slavētie pūliņi recesijas pārvarēšanā ir pasniegti ne īpaši labvēlīgā gaismā. Multfilmu veidojis prestižās Pulicera balvas saņēmējs amerikāņu karikatūrists Marks Fiors, un tā ir pieejama Sanfrancisko lielākā laikraksta "SanFrancisco Chronicle" interneta vietnē "sfgate.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!