Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš apšauba, ka nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" vairāku reisu atcelšanas iemesls patiešām bija nepietiekams pasažieru skaits, intervijā Latvijas Radio atzina prezidents.

Prezidents gan norādīja, ka viņam nav pilnīgas informācijas par reisu atcelšanas iemesliem. "Man nav nekādas iespējas šo informāciju novērtēt, [..] bet domāju, ka tas nebija pamatojums," sacīja prezidents.

Viņš arī kritizēja valdības vilcināšanos atrisināt lidsabiedrības problēmas, jo, viņaprāt, problēmu risinājuma atlikšana uz vēlāku laiku tikai pasliktināja situāciju. Bērziņš arī klāstīja, ka šobrīd valdības akceptētais plāns glābt kompāniju, ieguldot līdzekļus tās pamatkapitālā, ir tikai vispārējais rīcības scenārijs, jo konkrētākiem lēmumiem trūkst precīzas informācijas par kompānijas darbību.

Savukārt valsts naudu kompānijā var ieguldīt tikai, ja situācija ir saprotama, uzskata prezidents.

Jau ziņots, ka prezidentam pēc nedienām atcelto reisu dēļ tikai naktī uz trešdienu izdevies atgriezties Rīgā. Viņa lidmašīna piezemējusies pulksten 1:30.

"airBaltic" reisu atcelšanu skaidro ar ar "lidojumu efektivizāciju". Sākotnēji Kompānija oficiāli nepaskaidro reisu atcelšanas iemeslus, taču tās prezidents Bertolts Fliks intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" nenoliedza, ka paredzēto reisu atcelšana ir iespējama arī perspektīvā un ir sava veida spiediena izdarīšana uz Latvijas valsti.

Tikmēr valdība jau gandrīz mēnesi spriež par iespējamu palīdzību finanšu grūtībās nonākušajai lidsabiedrībai, taču arī otrdien gala lēmums ir atlikts. Par to lems pēc vēlēšanām, jo valdības finanšu konsultanti nav vienojušies ar mazākuma akcionāru "Baltijas Aviācijas Sistēmas" (BAS) par nosacījumiem, kas bija jāizpilda valsts naudas iepludināšanai lidsabiedrībā. Ja nedēļas laikā BAS nepiekritīs valsts izvirzītajiem nosacījumiem, valdība varētu izskatīt citus risinājumus, bet alternatīvas pagaidām neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!