Foto: LETA
Krīze ir skārusi visus, neatkarīgi no nozares. Dažās tas ir acīmredzams, kā viesmīlībā, taču notiekošais jau ir tiešā veidā skāris jeb vistuvākajā laikā ietekmēs arī visas ražojošās un eksportējošās nozares – IT, metālapstrādi, elektroniku, kokrūpniecību u.c.

Iemesli tam ir dažādi. Vieniem – lielie pasūtītāji Eiropā un Amerikā aptur savas ražošanu, piemēram, autorūpniecībā, citiem – pārtrūkst piegādes ķēdes. Arī IT pasūtītāji iesaldē projektus.

Tas apliecina to, ka patreizējā pieeja MK noteikt nozares, kurām sakarā ar "Covid-19" izplatību ir radušies krīzes izdevumi (krīzes skartās nozares) ir kļūdaina un nerisinās radušos krīzi ekonomikā.

Tā vietā aicinām valdību rast atbalsta mehānismus uzņēmumu atbalstam, kam būtiski ir krities apgrozījums, neskatoties uzņēmumu piederību kādai nozarei.

Šobrīd ir svarīgi radīt pārliecību, ka visi skartie uzņēmumi saņems atbalstu krīzē. Konkrētie mehānismi var atšķirties no nozares uz nozari un tikt detalizēti nākamajā posmā. Izsakām gatavību jebkurā brīdī iesaistīties efektīvāko risinājumu izstrādē.

LETERA valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs
LIKTA prezidente Signe Bāliņa
LKF izpilddirektors Kristaps Klauss
LAĶĪFA valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis
MASOC valdes priekšsēdētājs Toms Grīnfelds
LPUF valdes locekle Ligita Turnere

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!