Foto: LETA

Dažu Satiksmes ministrijas (SM) pakļautībā esošo uzņēmumu vadības maiņa ir neizbēgama, atzina satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Vienlaikus viņš neatklāja, kuri uzņēmumi vēl varētu piedzīvot vadības maiņu, norādot, ka nevēlas par to priekšlaicīgi runāt.

Ronis paskaidroja ‒ lai izvērtētu nepieciešamību nomainīt vadību, kā kritēriji tiks ņemti vērā uzņēmuma ekonomiskie un finansiālie rādītāji, kā arī tas, vai tas veic deleģētos uzdevumus un tautsaimniecībai nes atdevi, kādu varētu dot.

Runājot par to, kad izmaiņas varētu gaidīt, ministrs sacīja, tas būs atkarīgs no uzņēmuma, taču ministrijas pakļautībā esošo uzņēmumu vadības darba izvērtējums pašlaik ir sākts.

Ministrs noraidīja iespēju, ka uzņēmumu vadības maiņa varētu būt politisku motīvu vadīta. "Es uzskatu par pilnīgi neiespējamu demokrātiskā valstī, ka cilvēkus uzņēmumos sodītu par politisku piederību vai politiskām simpātijām pret kādu partiju.

Tas ir nepieņemami. Es pilnībā izslēdzu šādu kritēriju, ka vadītājus valsts uzņēmumos vērtētu pēc viņu piederības tai vai citai politiskai partijai," pastāstīja Ronis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!