Foto: LETA

Eiro valūtas ieviešana ir Latvijas ekonomiskās drošības jautājums, portālam "Delfi" uzsvēra satiksmes ministrs Aivis Ronis.

"Latvijā, protams, ir demokrātija, tomēr mūsu politiskā sistēma "ražo" nestabilas valdības koalīcijas, kuru ekonomiskā un fiskālā politika nav prognozējama pat četru gadu garumā, tas biedē vietējos un ārzemju investorus. Savukārt eiro tomēr ir stabilāks un pat prognozējamāks par mūsu politisko partiju iespējamiem manevriem," sacīja Ronis.

Pēc ministra domām, pievienošanās eiro ir pievienošanās Eiropas kodolam Vācijai un Francijai. Tā ir Latvijas iespēja iegūt "Vācijas ekonomisko un politisko lietussargu". Nepievienojoties eirozonai, Latvijai ir pārāk liels risks palikt Eiropas politiskajā un ekonomiskajā perifērijā, kur "mūsu galvenos ekonomikas aktīvus pārvaldītu ne eirozonas valstu izcelsmes kapitāls," norādīja ministrs.

Viņš arī raksturo aizvadīto laiku Satiksmes ministrijā, kuras politiskā uzraudzība ir "Vienotības" pārziņā: "Esmu pārliecināts, ka transporta infrastruktūras attīstības plānošanā ir vajadzīgs iekšpolitiskais konsensuss. Saeimā, "Vienotība" Dzintara Zaķa personā, tādu politiku pagaidām ir nodrošinājusi. Mūsu ministrijai ir lieliska sadarbība ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām. Tikai tāpēc mums ir arī izdevies šogad ceļu labošanas jomā gan sakārtot 720 kilometrus, gan īstenot Latgales programmu, kā arī uzturēt labas attiecības ar mūsu ekonomiskajiem partneriem Austrumos," sacījis Ronis.

Jau ziņots, ka Latvija eiro vēlas ieviest no 2014.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!