Foto: LETA

Skaidrs, ka mūsu eksportētājiem, īpaši pārtikas ražotājiem, jāpārorientējas uz citiem tirgiem un tām nozarēm jānāk kopā gan ar valdības vadītāju gan nozaru ministriem, lai lemtu, ko darīt, ceturtdien Latvijas Radio teica Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītāja Līga Meņģelsone.

Ir vienkārši pateikt – uzņēmēji, pārorientējieties uz citiem tirgiem, bet izdarīt to ir sarežģītāk, atzina LDDK vadītāja, komentējot Krievijas ceturtdien noteiktās sankcijas.

"Tas ir ilgs process, piemēram, iekļauties ASV pārtikas veikalu ķēdēs, tāpēc nepieciešams nākt klajā ar konkrētiem risinājuma plāniem. Latvijas uzņēmēji jau ir pārorientējušies, atzina Meņgelsone, piebilstot, ka uzņēmējiem notiekošais nav liels pārsteigums, jo, vērojot Ukrainas notikumus, jau ir izdarīts secinājums, ka situācija nav prognozējama," norādīja Menģelsone.

Kā ziņots, Krievijas valdība publicējusi sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no Eiropas Savienības, ASV, Japānas, Kanādas, Norvēģijas tiks aizliegta uz gadu. Sarakstā iekļauti piena un zivju produkti, kas veido nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju.
Tirdzniecības embargo noteikts cūkgaļai, riekstiem, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, visa veida piena produktiem.

Tāpat Maskava ceturtdien pieņēmusi lēmumu aizliegt Ukrainas lidsabiedrībām šķērsot Krievijas gaisa telpu, ceturtdien publiskā paziņojumā norādīja Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!