Foto: F64

Ekonomiskā krīze Latvijas uzņēmējiem ir atvērusi iespēju meklēt ekonomiskos sakarus ārvalstīs, taču latvietim vajag lielāku ambīciju, uzskata Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

"Vēl strādājot Eiropas Padomē vai Vācijā, mani ļoti pārsteidza itin daudzas tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem. Sarunas notika pēc vienas formulas. Piemēram. "Vācija ir liels tirgus, tu tāds spēcīgs uzņēmējs, es palīdzēšu, tiksim tajā tirgū iekšā." "A, zin, man pietiek, man tepat Latvijā visu noņem." "Kā!? Tev laba prece, nu ražo vairāk, paplašinies." "A priekš kam? Man maizītei pietiek, sviestiņam arī." Un te man vienkārši nolaižas spārni. Jo es redzu, ka latviešiem nav ambīciju iekarot pasauli," intervijā laikrakstanm "Neatkarīgā" paudis valsts sekretārs.

"Bet – krīze piespieda. Tagad tie paši Latvijas uzņēmēji, kuri agrāk pat neskatījās uz kādiem nepazīstamiem reģioniem, atrod interesi gan arābu valstīs, gan Āfrikā, gan Dienvidamerikā. Un šī interese ir augoša," stāsta Teikmanis. Viņaprāt, "tas ir ļoti labi".

"Latvietim vajag lielāku ambīciju. Viņam jānotic sev, ka viņš spēj būt vislabākais. Un viņš patiešām spēj. Es ceru, ka krīze dos atbildi arī uz ambīciju trūkumu," paudis valsts sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!