Foto: LETA

Latvijā sabiedrības attieksme pret uzņēmumu nelikumīgu pārņemšanu ir ļoti liberāla, intervijā atzina tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Viņš atgādināja, ka ir izstrādāti grozījumi Komerclikumā, kas paredz risināt nelikumīgas uzņēmumu pārņemšanas jeb reiderisma problēmu. "Problēma tiešām ir aktuāla, un tā ir jārisina, tāpēc tiek meklēts arī risinājums. Tas paredz, ka uzņēmuma reģistrācijas un citu izmaiņu dokumenti jāpadara drošāki. To var panākt ar administratīvajiem pasākumiem, paredzot, ka vairāki dokumenti jāapstiprina notāram," sacīja ministrs.

Iepriekš Tieslietu ministrija tika kritizēta, ka šādi netiks atrisināta problēma un tas sadārdzinās procesu, tomēr, pēc Bordāna teiktā, likumiem ir jāatbilst riskiem, kādi valda sabiedrībā. "Latvijā sabiedrības attieksme pret uzņēmumu pārņemšanu, dokumentu viltošanu, to neiesniegšanu, dažādu lietu sarunāšanu un pat ātruma pārkāpšanu, braucot ar mašīnu, ir ļoti liberāla. Ja sabiedrībā ir šāda attieksme, tad ir nepieciešami attiecīgi piespiedu un kontroles līdzekļi," viņš uzsvēra.

Ministrs arī norādīja, ka par dokumentu viltošanu ir jābūt adekvātam sodam, tāpēc viņš šo jautājumu iecerējis pārrunāt ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!