Dusmošanās un sava vājuma parādīšana nereti tiek uzskatīta par ļoti destruktīvu rīcību, bet tajā pašā laikā netrūkst cilvēku, kas uzskata – savām emocijām ir jādod vaļa. Jurists Aivars Borovkovs ir pārliecināts, ka dusmošanās un savaldības zaudēšana atņem enerģiju, ko varētu lietot citiem mērķiem. Savā viedoklī viņš dalās raidījumā "Starp mums runājot".

Jurists atklāj, ka pirms gadiem viņa dēls ir izteicis komplimentu, pavaicājot, vai ir kaut kas tāds, kas viņu spēj nokaitināt. "Tā ir ļoti liela greznība – parādīt savu vājumu citiem," pārliecināts Borovkovs, piebilstot, ka viņš to neatļaujas. Viņš norāda, ka neviens viņu nespiež dzīvot šāda veida dzīvi un bez šīs greznības var viegli iztikt.

"Man liekas, ka var atrast pietiekami daudzus dzīves priekus. Es sev ļoti sen nodefinēju, ka dusmas vai kaut kāda agresija ir baigā destrukcija. Tu tajā brīdī zaudē laiku, tu visu zaudē. Pēc tam tev tik un tā ir jādara un tā situācija jāatrisina." Borovkovs skaidro, ka ikvienā ir tikai tik daudz enerģijas, cik viņā ir. Ja tā tiek izmantota šādiem sprādzieniem, tad tā ātri zūd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!