Katrā pārī un ģimenē var būt atšķirīgi uzskati par tādiem jautājumiem kā naudas dalīšana, romanstiski žesti, dāvanu pasniegšana un tamlīdzīgi. Savā pieredzē sarunu šovā "Starp mums runājot" dalās 13. Saeimas deputāts Aldis Gobzems.

"Manā pieredzē nav – sieviešu nauda, vīriešu nauda. Ja ir kopīga ģimene, tad ir arī kopīga nauda," atklāj Gobzems. Viņš piebilst – tas nozīmē arī to, ka partneri neskaita, kura nauda tiek tērēta un kas tiek pirkts. "Ģimene – tas ir "mēs". Tas nav "es un tu". Tas ir "mēs" vienmēr. Un tas pats attiecas arī uz naudu." Uz jautājumu, vai Gobzemam šķiet, ka reizēm līdzekļi tiek tērēti neracionāli, viņš atbild: "Varētu padomāt, ka vīrieši netērē neracionāli naudu. Es pieļauju, ka vīrieši neracionāli tērē naudu vēl vairāk nekā sievietes."

Tāpat Gobzems sarunas laikā atklāj – viņa ģimenē dzimšanas dienās netiek īpaši domāts par dāvanām. "Ja mums vajag kaut ko nopirkt, telefonu vai vēl kaut ko, mēs to nopērkam – vienalga, kurā dienā vai datumā. Tie pārsteigumi ir tādi ikdienišķi sīkumi, kas nav pieskaņoti konkrētiem datumiem."

"Principā romantika var būt arī piektdienas vai jebkurā vakarā, aizbraucot mājās, nopērkot puķes, piemēram. Arī tā ir romantika. Romantika var būt – ieiet pa durvīm un iedodot buču. Ne viss ir materiālās vērtībās. Romantika var būt sēdēt kopā un teikt: "Hei, nopērkam biļetes, pēc divām stundām esam lidostā, aizbraucam uz Ņujorku!""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!