Foto: Shutterstock
Ar draugu esam jau vairākus gadus kopā. Esmu toleranta un nečīkstu, nedodu viņam regulārus mājienus, ka būtu laiks kāzām. Bet arī viņš neliekas par to ne zinis. Vairākkārt gan ir izmetis – gan jau kādreiz. Bet kad tad? Laiks iet, un es vēlos saukties par sievu, nevis draudzeni, tomēr neuzskatu, ka sievietei ir jāsper pirmais solis. Kā pamudināt vīrieti uz bildinājumu un kāzām?

Šo un citus līdzīgus jautājumus iespējams lasīt ne vienā vien interneta forumā. Un kurš gan labāk spēs atbildēt uz minēto jautājumu, ja ne vīrieši, tādēļ portāls Precos.lv atbildes vaicāja vairākiem kungiem. Lūk, brīvmācītāja Valtera Korāļa ieteikumi, ko papildina arī mūziķa Jāņa Lemeža, pasākumu vadītāja Agra Buša un improvizācijas teātra aktiera Viestura Vizuļa secinājumi!

Valters Korālis, brīvmācītājs, laulību ceremoniju vadītājs

"Sievietes attiecību valoda nav tikai vārdi. Tie neapšaubāmi ik pa laikam tomēr ir arī mājieni. Visdažādākajās izpausmēs un paņēmienos. Un, tieši nebaidoties no mājieniem un tos pareizi lietojot, sievietei ir iespējams labāk attīstīt vīrieša uztveres un jūtu pasauli pat tad, ja viņš ir pragmatisks savos spriedumos vai arī galēji nenoteikts.

Izvēloties vislabākos mājienus, kas ir visatbilstošākie konkrētajam, un ja saprotu, – jau labi iepazītajam mīļotajam cilvēkam, viņš noteikti nebūs aizvainots. Bet, ja arī būs, tad arī tas būs sava veida jauns pavērsiens attiecībās un radīsies skaidrība. Pat skaudra skaidrība taču vienmēr ir daudz labāka par visskaistāko nenoteiktību, vai ne?"

Tieši nebaidoties no mājieniem un tos pareizi lietojot, sievietei ir iespējams labāk attīstīt vīrieša uztveres un jūtu pasauli pat tad, ja viņš ir pragmatisks savos spriedumos vai arī galēji nenoteikts.
Valters Korālis, brīvmācītājs

Brīvmācītāja viedokli papildina arī citu aptaujāto vīriešu uzskati, viņiem vienbalsīgi iesakot sievietēm savu partneri lieki netincināt.

Jānis Lemežis, kāzu mūziķis, "Johnny and Kalns" grupas solists

"Viss, kas dzīvē paredzēts, vienmēr atnāk un turklāt pareizajā laikā. Arī bildinājums sievietei ir jāsagaida. Ja kaut kādu iemeslu dēļ vīrietis to nedara, tātad viņš vēl sevī nejūt to pilnīgo pārliecību, ka tas patiesi ir nepieciešams. Visam savs laiks."

Agris Bušs, DJ un kāzu vadītājs

"Katrs jau mēs esam unikāli un dažādi, tāpēc jau arī ir tik ļoti interesanti – mums iepazīt un iemīlēt vienam otru. Un nav jau arī vienādu attiecību, nav robežu vai rāmju, kurās varētu ielikt savstarpējās attiecības, lai mēs varētu dzīvot pēc kāda viena parauga. Viens padoms visiem laikam īsti nederēs nevienam.

Piespiest bildināt nevar, uzstādīt ultimātu arī nevar. Tātad ir jāliek vīrietim mainīt savas domas un uzskatus par to, kas ir ģimene. Pamainīt vidi jums apkārt, sabiedrību, lai vīrietis sajūt, ka viņam kā trūks. Protams, viņš taču ir pati pilnība. Bet pašai pilnībai trūkst tikai sievas, lai viņš būtu pavisam "kruts čalis". Un viss notiks! Ņemiet vērā, ka jebkurš vīrietis savā būtībā ir ar sportisku garu apveltīts mednieks, turklāt gatavs cīņai. Vajag tikai uzlikt mērķi, jo mēs paši, vīrieši, to nespējam."

Viss, kas dzīvē paredzēts, vienmēr atnāk un, turklāt, pareizajā laikā. Arī bildinājums sievietei ir jāsagaida. Ja kaut kādu iemeslu dēļ vīrietis to nedara, tātad viņš vēl sevī nejūt to pilnīgo pārliecību.
Jānis Lemežis, mūziķis

Viesturs Vizulis, Improvizācijas teātra jokplēsis un pasākumu vadītājs

"Vajag būt mīļai un perfektai visu laiku. Nesavtīgi darīt vīram labu. Tas arī dod tiesības "čīkstēt" un garantē, ka atgādināšana izraisīs pienākuma sajūtu. Daudz iedarbīgāk par čīkstēšanu ir gaumīga sievišķīga skumšana. Pie tam, neizraisot vīrietī vainas sajūtu par šīm skumjām. Vienkārši ik pa laikam acīs sariešas asaras par to, ka dzīvē pietrūkst stabilitātes.
Pasarg' Dies', spert kādu pirmo soli. Bildinājumam viņš pieklājības pēc varbūt piekritīs, bet viņu nepametīs sajūta, ka izspēlēts "vecais joks ar kuli un nazi"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!