Foto: Shutterstock
Nav šaubu, ka starp laipnu izpalīdzēšanu un tiešu izmantošanu ir milzu atšķirība. Kamēr ir veselīgi palīdzēt citiem, jāsaprot, ka arī sevi vajag nedaudz pasaudzēt. Kādas pazīmes liecina, ka esi viegls upuris, kuru pakļaut kārtējam melnajam darbiņam darba vidē vai citam netīkamam pienākumam? Lūk, dažas atbildes, ko jomas profesionāļi steidz papildināt ar rīcības plānu.

Pakļaušanās citu noteikumiem

Ja jūti, ka cilvēki absolūti sāk nerēķināties ar tavu laiku, droši vien vērts sākt domāt par savu noteikumu uzstādīšanu, uzsver "Bustle" komanda.

Protams, uzsākot nupat strādāt kādā jaunā darba vietā, noteikti nesāksi ar savu noteikumu diktēšanu, taču būtu vērts ar laiku parādīt, ka nebūsi gatava visiem vienmēr izdabāt – samierināties ar pilnīgi visiem melnajiem darbiņiem, strādāt krietni pēc darba laika un vēl izpalīdzēt citiem paveikt viņu darbu uz katru uzsaucienu. Jāatzīst, ka izpalīdzēšana ir laba lieta, tomēr jāprot atrast zelta vidusceļš.

Arī psiholoģe Nikola Martineza teic, ka vienmēr pazemīgi izdabāt visiem nevajadzētu un ir jāpienāk brīdim, kad cilvēkam ir jāsāk domāt arī par sevi. Martineza iesaka izveidot savu likumu krājumu, novelkot veselīgas robežas, cik tālu esi gatava upurēties citu dēļ. "Tas būs grūti, bet tad, kad sapratīsi, ka pasaule neapstājas, ja kaut ko izdari pēc saviem noteikumiem, tu šajā jomā kļūsi arvien labāka," noteic Martineza.

Sava viedokļa apslāpēšana

Foto: Shutterstock

Vārda "nē" neizmantošana

Foto: Shutterstock

Nemitīga atļaujas vaicāšana un atvainošanās

Foto: Shutterstock

Strīdēšanās – tas nav priekš tevis

Foto: Shutterstock

Nežēlošanās par apstākļiem, kas burtiski izsauc tās nepieciešamību

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!