Foto: PantherMedia/Scanpix
Vai atminies laikus, kad sava mīļotā vīrieša drēbes vēlējies burtiski noraut, bet šobrīd tie neizskaidrojamu iemeslu dēļ palikuši vien patīkamā pagātnē? Šai sakarā izdevums "Woman's Day" ir apkopojis deviņus izplatītākos iemeslus, kas var kaitēt tavam libido, mazinot vēlmi pēc intīmās tuvības.

Nekārtīga guļamistaba


Foto: Shutterstock
Ja izmētātas drēbes un nekārtīga, mantām piekrauta, gulta ir tavas guļamistabas raksturīgākās pazīmes, ņem vērā, ka tieši tas var atturēt tevi no mīlēšanās priekiem.

Pāris gadu desmitus agrāk, pētnieki nekārtīgu apkārtējo vidi mājās saistīja ar depresiju un neapmierinātības sajūtas rašanos, tomēr mūsdienās zinātnieki ir gājuši soli tālāk, konstatējot, ka šis faktors būtiski ietekmē arī cilvēka libido.

Redzot nesakārtotu telpu, cilvēka, īpaši sievietes, domas var pārslēgties uz nepadarīto darbu sarakstu, neļaujot atslābināties un baudīt mirkli. Tādēļ atbrīvo savu guļamistabu no liekiem priekšmetiem, kā arī, ja iespējams, pārvieto televizoru uz citu telpu, jo tas ne velti tiek dēvēts par lielāko romantikas un miera nokāvēju.

Dusmas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Perfekcionisms

Foto: PantherMedia/Scanpix
Tavs vīrietis ir noskaņots uz mīlēšanos, bet tu nē? Un kā gan tev varētu būt prātā šādas lietas, ja prātā stāv neizmazgātās veļas kalns vai arī esi tikko atnākusi no sporta zāles un neesi paguvusi nomazgāties?

Ja esi pazīstama ar šādām situācijām un vēlies, lai izskaties nevainojami, esot kopā ar nevainojamu vīrieti nevainojamā vidē, ņem vērā, ka tieksme pēc perfekcionisma attiecībās rada grūti pārvaramas robežas.

Tā vietā, lai uztrauktos par mazsvarīgām lietām, ļauj uzelpot gan sev, gan savam partnerim! Tiecies pēc brīvo brīžu un savstarpējās tuvības izbaudīšanas, nevis cenšanās tos padarīt nevainojamus!

Finansiālās grūtības


Foto: PantherMedia/Scanpix
Finansiālās grūtības cieši korelē ar tieksmi pēc seksuālās tuvības, jo jebkādas raizes var likt būtiski pazemināties tavam libido. To apstiprina arī pētnieki, par izplatītākajiem faktoriem, kas traucē pilnvērtīgai seksuālajai dzīvei, nodēvējot tieši stresu un raizes.

Ja nespēj atslēgt savu domāšanu no lietām, kas tevi uztrauc, centies šīs problēmas atrisināt vai arī kontrolēt savas raizes par tām! Tā vietā, lai visu nakti cīnītos ar bezmiegu un domām par to, kā nomaksāsi kārtējo hipotēkas maksājumu, iegalvo sev, ka dienā ir noteikts laiks, kurā drīksti par to raizēties, bet pēc tam par to vairs nedrīksti domāt!

Tādējādi mazināsies tavs stresa līmenis, kā arī atceries, ka fiziska tuvība ir lielisks veids, kā mazināt uztraukumu nemieru!

Pagātnes rētas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Vai tavā mājā pirms gada kāds ielauzās vai negaidīti mira kāds no piederīgajiem? Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka nepatīkami un tavu garīgo līdzsvaru traumējoši atgadījumi var ietekmēt tavu emocionālo pasauli pat krietnu laiku vēl pēc to notikšanas. Šai sakarā mentālās veselības speciālisti seksuālās tieksmes zudumu nereti dēvē par posttraumatiskā sindroma pazīmi.

Lai ar to cīnītos, centies nepatīkamo situāciju pieņemt kā pašsaprotamu un atbrīvoties no nepatīkamajām atmiņām par to. Piedod cilvēkiem, kas tev nodarījuši pāri, kā arī pieņem noteiktus dzīves pavērsienus, nevainojot tajos sevi!

Paaugstināts holesterīna līmenis


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kādā pētījumā pierādīts, ka sievietes, kuras cieš no paaugstināta holesterīna līmeņa asinīs, retāk gūst orgasmu.

Kā izrādās holesterīna līmenis aizsprosto arī to asinsvadu sieniņas, kas apgādā ar skābekli reproduktīvo sistēmu, kā rezultātā mazinās intīmo zonu jutīgums pret pieskārieniem, un, ilgstoši nejūtot apmierinājumu, sieviete vairs nejūt vēlmi pēc intīmās tuvības.

Lai to novērstu, maini savu ēdienkarti, samazinot piena produktus, kā arī dzīvnieku taukus saturošus izstrādājumus savā uzturā! Tā vietā uzņem papildu augļus un dārzeņus, kas uzlabos ne tikai tavu izskatu, bet arī seksuālo veselību!

Kontracepcija

Foto: PantherMedia/Scanpix
Hormonālās kontracepcijas metodes ļauj tev mīlēties, neuztraucoties par nevēlamu grūtniecību, tomēr tajās esošās vielas nereti samazina libido.

Ja pamani, ka tas noticis arī ar tevi, kā arī esi konstatējusi citas blakusparādības, kas ietekmē tavu seksuālo dzīvi, piemēram vaginālo sausumu, pārrunā šo jautājumu ar savu ginekologu, izvēloties tev piemērotāku izsargāšanās metodi!

Neiešana uz randiņiem


Foto: Shutterstock
Ja krietnu laiku neesi apmeklējusi īpašas tikšanās reizes ar savu mīļoto vīrieti, pēc iespējas ātrāk ķeries pie randiņa organizēšanas! Speciālisti ir secinājuši, ka tieši randiņi rada gaidu un priecīga satraukuma sajūtu, kas veicina ne tikai emocionālās saiknes pastiprināšanos, bet arī tava libido paaugstināšanos.

Ņem arī vērā, ka seksuālo tieksmi palielina tieši kopēji piedzīvoti, patīkami un intīmi mirkļi, kas ļauj jums satuvināties!

Barošana ar krūti


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā izrādās, laikā, kad baro savu mazuli ar krūti, organismā izdalās īpašas ķīmiskas vielas, kas samazina estrogēna un tostesterona veidošanos, kā rezultātā var rasties vaginālais sausums un libido pazemināšanās.

Ņem vērā, ka šī parādība gan ir tikai īslaicīga, un, nododoties seksuālām aktivitātēm, neaizmirsti par papildu lubrikanta izmantošanu, kā arī nemulsti par sava ķermeņa lēno atsaukšanos mīļotā pieskārieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!