Foto: Wikipedia
Pagājušā gadsimta sākumā sieviešu ārsti ieteica vibratorus kā masāžas aparātus terapeitiskos nolūkos histērijas un neirožu ārstēšanai. Līdz divdesmito gadu beigām ražotāji daudzināja sieviešu žurnālos vibratorus kā mājsaimniecības ierīces, kuras kalpo veselībai un relaksācijai.
Mūsdienās šie dūcošie guļamistabas palīgi ir vispieprasītākā erotiskā rotaļlieta intīmpreču veikalos.

Erotisko vibratoru veidi

Ir dažādu formu un izmēru vibratori, bet parasti garumā no desmit līdz divdesmit centimetriem, apmēram trīs centimetru diametrā. Vibratori sastāv galvenokārt no stingra sintētiska materiāla, un tos darbina, pieslēdzot pie elektrotīkla vai ar baterijām. Šo slaido nūjiņu galā parasti ir mazs, apaļš uzgalis, kas izraisa maigas svārstības.

  • Klitorālais – visbiežāk tiek pārdots kā “muguras masāžas palīglīdzeklis”, šie ir intensīvi vibratori.
  • Dildo formas vibrators – tam piemīt vīrieša dzimumlocekļa forma, var būt izgatavots no plastmasas, silikona vai lateksa.
  • Ūdensizturīgais – to var lietot ūdenī (vannā u.tml.).
  • “Zaķītis” – divžuburains, paredzēts vienlaicīgai vagīnas un klitora stimulācijai.
  • “G-spot” – līdzīgs tradicionālajam vibratoram, taču ar izliekumu un bieži ar mīkstu želejveida pārklājumu. Izliekums ļauj to vieglāk pielietot g-punkta vai prostatas stimulācijai.
  • Ovālas formas vibrators – to var lietot klitora stimulācijai, kā arī ievadīšanai vagīnā vai anālajā atverē.
  • Kabatas raķete – cilindra formas vibrators, kura viens gals ir ar vibrējošu izvirzījumu. Tas ir paredzēts klitora vai krūšu galiņu stimulācijai, nevis ievadīšanai vagīnā.
  • “Maskētais vibrators” – skat. augšējā attēlā redzamo pīlīti; šāda veida vibratoriem piemīt diskrēta ikdienišķu objektu forma, piemēram, lūpukrāsas, mobilo telefonu vai istabas dekoru forma.
  • Lai gan vibratoriem piemīt “vīrieša dzimumlocekļa aizstājēja” slava, vairums sieviešu tomēr nespēj sasniegt orgasmu, ievadot šo vibrējošo zizlīti vagīnā. Tas ir daudz efektīvāks palīglīdzeklis, ja to izmanto ārējo ģenitāliju, galvenokārt klitora stimulācijai. Vibrāciju var izbaudīt arī caur apģērbu vai kaunuma lūpām – visbiežāk sievietēm tieša klitora stimulācija šķiet pārāk spēcīga.

    Vibratoru var izmantot mīlas rotaļās arī kā masāžas palīglīdzekli. Partneri ar to var kairināt viens otru, glāstot muguru, paduses vai ceļgalu locītavu bedrītes.

    Drošības apsvērumi un higiēna

  • Jo īpaši jaunuzsāktās intīmās attiecībās ir jādomā par AIDS risku: ievadot erotiskās rotaļlietas (vibratorus, dildo, u.c.) vagināli vai anāli – gluži tāpat kā neizsargāta dzimumakta laikā – iespējams inficēties ar HIV vīrusu. Tāpēc seksa partneri nekādā gadījumā nedrīkst mainīties ar erotiskajām rotaļlietām. Vislabāk, ja katrs lieto savu. Papildus aizsardzību sniedz svaigs prezervatīvs, kas uzvilkts uz vibratora vai dildo.
  • Pat tad, ja vibratoru lieto bieži, klitora jutīgie nervu gali netiek traumēti. Var gadīties īslaicīgs sajūtu zudums šajā vietā, taču pēc kāda laika kairinājuma jušanas spēja atgriežas.
  • Pie vibratora pieradums neizveidojas - mītam par "vibratora atkarību" ir tikai psiholoģiskas dabas cēloņi. Nav jābaidās sākt lietot vibratoru – vienreizēja vibratora lietošana nenozīmē, ka turpmāk vajadzēs lietot tikai to, lai gūtu uzbudinājumu un sasniegtu orgasmu. Ķermenis arī turpmāk būs pietiekami jutīgs, lai izjustu kaisli arī ar manuālu stimulāciju vai dzimumaktu.
  • Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!