Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Starptautisku atzinību guvusī akordeoniste Ksenija Sidorova atgriezās Latvijā pēc 17 gadu prombūtnes. Kas viņu mudināja šādu soli spert, viņa atklāj "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi". Tāpat Ksenija atklāti runā par to, kā tas ir – apvienot pietiekami sarežģīto mūziķes karjeru ar ģimeni un rūpēm par diviem bērniem.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Sidorova apstiprina, ka dzīves laikā bildināta četras reizes: "Nebija izjūtas, ka būtu satikusi īsto." Savukārt, kad bildinājumu izteicis vīrs, akordeoniste teikusi pārliecinošu – jā. "Tur darbs sākas. Attiecības nav viegla lieta, īpaši, ja tu brauc pa pasauli," viņa piebilst par dzīvi pēc bildinājuma un kāzām. Sidorova atklāj vēl kādu faktu – tieši viņas vīram radusies ideja par pārcelšanos uz Latviju.


"Diemžēl ļoti daudz cilvēku aizbrauc, un varu saprast kāpēc un priekš kam, bet šeit man ir ģimene un manas saknes, un es tomēr jūtos kā mājās," stāsta akordeoniste, piebilstot, ka arī Spānijā un Londonā jutusies kā zivs ūdenī, taču Latvija ir vieta, kur dzimusi. "Īstenībā ir jauki būt atpakaļ. Es nekad nebūtu iedomājusies, ka atbraukšu, bet tā noticis."

Taujāta, kā ir apvienot ģimeni, rūpes par diviem bērniem un akordeona spēli, Sidorova dalās pieredzē: "Varu teikt, ka tagad dzīvē man ir tāda sajūta, ka viss ir piepildījies, ka es sevi sajūtu harmoniski. Es tiešām jūtos laimīga, pagodināta ar to, ka varu gan strādāt, gan man ir ģimene." Viņa uzskata, ka katram, kuram ir darbs, bērni, laulība, katru dienu jāturpina īstenot misija, lai justos harmoniski, taču tam ir vajadzīgs liels darbs. "Katru dienu tie ir svari, uz kuriem mēs mēģinām to stabilitāti atrast."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!