"Jūs taču esat tik skaists pāris!" – šādiem vārdiem mūs ar Jāni ik reizi savās lauku mājās sagaida Benita, kopējo draugu mamma, pie kuras mūsu kompānija viesojas katru vasaru. Jānis ir izskatīgs, pieklājīgs, strādā prestižu darbu Rīgā un bieži redzams dzeltenajā presē. Nav brīnums, ka viņš ir visas pasaules sievasmāšu sapnis. Tāpēc neviena vien mani ir mudinājusi beidzot rīkoties un panākt, lai Jānis būtu kas vairāk nekā tikai mans labākais draugs. "Vienkārši ievelc viņu gultā," padomu deva krustmāte, kurai diplomātiski teicu, ka ar Jāni nekas nesanāks. Tām, kuras ir mazāk konservatīvas, esmu atklājusi, kāpēc – Jānis ir gejs.

Attiecībā uz Lielisko un misteru Dārsiju dzīve mani nav īpaši lutinājusi, taču ir viens aspekts, kurā pilnībā varu līdzināties Kerijai Bredšovai un Bridžitai Džounsai. Arī man ir ļoti sirsnīgi un uzticami draugi geji, kuri bijuši kopā ar mani gan smagos brīžos, gan palīdzējuši piešķirt dzīvei vieglas un krāšņas krāsas. Tā kā strādāju kultūras nozarē, kas vienmēr pulcējusi salīdzinoši vairāk homoseksuāli orientētu cilvēku, manu kolēģu, paziņu, draugu un sadarbības partneru lokā bieži nonāk geji. Neviens vien no viņiem ir ienācis manā dzīvē uz palikšanu. Un šajās attiecībās tiešām ir daudz traģikomiska un sirsnīga, nu, gluži kā "Seksā un lielpilsētā".

Esmu geju radars

Smejos, ka gadu gaitā esmu kļuvusi par precīzu geju "radaru", gandrīz nekļūdīgi varu viņus atšifrēt pēc izskata, runasveida un attieksmes. Pat tādas detaļas kā sociālie tīkli diezgan viegli palīdz atbildēt uz jautājumu: kāpēc izskatīgam un foršam vīrietim ap 30 nav stabilu attiecību ar meitenēm? Piemēram, ja "Facebook" vismaz trešdaļa no viņa draugiem ir geji (tā nu sanāk, ka savas radošās nodarbošanās dēļ pazīstu daudzus, arī no skapja neiznākušos homoseksuālistus), ja nav nekādu sieviešu vai bērnu bilžu, ir diezgan liela varbūtība, ka meitenei, kura cer uz ko vairāk nekā draudzība, te nekas nesanāks. Šaubu gadījumā vēl var apjautāties kādam geju kopienas paziņam, viņi pārsvarā zina visus "savējos".

Jāteic, vieglāk attiecības veidojas ar tiem draugiem un paziņām, kuri iznākuši no skapja, tas ir, brīvi runā par savu seksualitāti un attiecībām ar sava dzimuma pārstāvjiem. Tas nozīmē, ka ar viņiem var atklāti izrunāties arī par saviem pārdzīvojumiem mīlas frontē un seksā, viņiem ir mazāk kompleksu attiecībā uz citām dzīves jomām.

Iekšā skapī vai ārā no tā

Ar tiem, kuriem bail vai kuri nevēlas iznākt no skapja, attiecības veidojas sarežģītāk. Jānis ir viens no tiem. Pirms gadiem divpadsmit iepazināmies kādā darba komandējumā. Tas bija pasākums Kannās, kas katru vakaru beidzās ar ballītēm pludmales kafejnīcās. Mēs ar Jāni ātri atradām kopīgu valodu, uz nedēļas otru pusi jau kopā apmeklējām saviesīgos pasākumus, dzērām aukstu baltvīnu un dejojām

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!