Foto: Plunska
"Mēs nenorādījām konkrētu vecumu bērnam, par kuru vēlētos rūpēties, jo uzskatām, ka reizēm dzīvē cilvēki atnāk negaidīti. Tā mūsu ģimenē parādījās Mants. Mēs neplānojām audzināt pusaudzi, bet tā vienkārši notika. Tagad priecājos, ka bijām atvērti dažādām izvēlēm," portālam "Delfi.lt" stāsta Šiluvā, Lietuvā, dzīvojošā Valdone.

Pirms vairāk nekā gada Valdones, viņas vīra Dāvida un viņu mazā dēla Samuela ģimene ieguva jaunu ģimenes locekli – tobrīd 15 gadus veco Mantu. Tagad viņi visi kopā brīvajā laikā, kad nav jābūt skolā un pamatdarbā, kopj mazo, sen domās loloto un beidzot realitātē izveidoto saimniecību, kurā ir gan aitas, gan vistas un truši, kā arī rosās milzīgajā siltumnīcā, kas, kā viņi smejas, ir trīsreiz lielāka par dzīvojamo māju.

Līdztekus dēla un nesen dzimušās meitas audzināšanai Valdone strādā Raseiņos, sagatavojot pusaudžus iestiprināšanas sakramentam (īpašs sakraments katoļu un pareizticīgo baznīcā). Tur viņa satika nākamo aizbilstamo Mantu. "Kad dēlam Samuelam bija viens gads, es sāku gatavot pusaudžus iestiprināšanas sakramentam. Tas bija gads pirms pandēmijas. Atnāca pieci vai seši pusaudži no bērnunama, arī mans nākamais aizbilstamais," stāsta Valdone.

Mants tajā gadā nebija domājis gatavoties iestiprināšanas sakramentam, tomēr beigās nolēmis to darīt, kaut arī novēloti. Kā atceras Valdone, viņa pievērsusi uzmanību visiem bērnunama pusaudžiem un pamanījusi, ka daļai no viņiem ir pastāvīgi nedēļas nogales aizbildņi, kādai meitenei ir mamma vai vecmāmiņa, savukārt Mantam nebija neviena, un viņa sejā varēja manīt skumjas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!