Foto: F64

Dziedātājs, radio un mūzikas producents Normunds Rutulis ir īstens ģimenes cilvēks. "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" viņš dalās stāstā, kā apprecējies ar sievu, esot vēl pavisam jauniem, – 90. gadu sākumā, ievērojot tā laika tradīcijas. Tāpat dziedātājs atklāj savas domas par attiecību galvenajām vērtībām un ģimenes privātumu sociālajos tīklos.

Gada beigās Rutulis kopā ar sievu svinēs 32 gadu kāzu jubileju. Taujāts par to, kādas bijušas abu kāzas, dziedātājs raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei stāsta, ka tās bijušas vēl pēc padomju laika tradīcijām, kad noteikti bija vajadzīga pirts, dzīvā mūzika un alus mucā, taču pāris pēc sarakstīšanās Dzimtsarakstu nodaļā devās arī uz baznīcu. Abi bijuši ļoti jauni – Rutulim 20 gadi, bet sievai – 19. "Es uzskatīju, ka tad, kad es būšu precējies, varēšu sevi saukt par kungu. Tas man ļoti simpatizēja. Es gribēju piepildīt šo sapni. Tāpēc absolūti neatteicu mammas idejai aprecēt Ilutu. Beigās izrādījies, ka tas ir bijis pareizākais solis manā dzīvē – apprecēties."

Ilgas attiecības jau vien ir vērtība, taču uz jautājumu, kāda varētu būt galvenā, Rutulis atbild: "Uzticēšanās un spēja piekāpties. Tā ir jātrenē visu mūžu." Tāpat kļūšana par otra labāko draugu – tikai pēc aptuveni 10, 15, 20 gadiem ir iespējams kārtīgi iepazīt otru cilvēku, uzskata dziedātājs. Īpaši atpazīstamu cilvēku sociālo tīklu konti ir pilni ar informāciju par ģimenes dzīvi, attiecībām un vēl dažādām citām lietām. Rutuļu ģimene sprieduši, ka pareizāk būs savas ģimenes lietas publiski nerādīt. "Tāda ekshibicionēšana – tā, man šķiet, visbiežāk ir sava privātuma pārdošana, jo tu ar to nopelni "laikus", nopelni pēc tam kā influenceris attiecīgi finansiālu pamatu," pārdomās dalās dziedātājs.

"Tas ir gaužām bēdīgi, diezgan pazemojoši vispār pārdot sevi par niekiem. Tāpēc mēs nolēmām, ka mūsu ģimenei nav nekāda saistība ar sabiedrību, ar nepazīstamiem cilvēkiem. Par mūsu ģimeni pazīstami cilvēki zina pietiekami," atklāj Rutulis. "Es negribu ar to pelnīt publiskus punktus. Es pelnu ar savu darbu, ar savām spējām. Tāpēc mēs arī nolēmām, ka ģimenei nav jābūt sociālajā vidē – katrs pats par sevi varam būt. Es personīgi savus sociālos tīklus izmantoju tikai saistībā ar muzikalitāti, ar savu muzikālo darbošanos, nekam citam. Protams, acīmredzami zaudēju kaut kādu auditorijas daļu, kura tikai alkst, lai apskatītos mani vannā vai kādā citā privātā ballītē."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!