Pāriem, kuriem ir problēmas ar orgasma sasniegšanu tradicionālajā dzimumakta ceļā, kā arī tiem, kuri orgasmu neizjūt vispār, palīdzēt var hipnozes seanss pie profesionāla hipnologa (transologa). Hipnoterapija var atrisināt arī citas dziļi personiskas problēmas (piemēram, runāšanu miegā utml.)

Lasītājas vēstule:
Jautājums ir par orgasma sasniegšanas grūtībām tradicionālajā dzimumakta ceļā. Es varu sasniegt orgasmu orālā seksa laikā, ar petingu un masturbāciju. Pie tam, dažas reizes mūsu kopdzīves sākumā orgasmu izjutu arī dzimumakta laikā. Bet nu jau gadus 3 tādā veidā to neesmu izbaudījusi. Savu vīru es ļoti mīlu un viņš ir patiešām ļoti maigs un uzmanīgs. Tieši viņš vēlas, lai es to varētu izbaudīt arī šajā veidā. Pašai man, atklāti sakot, tas nav tik būtiski.

Pats dzimumakts mani nebiedē, tas man ir patīkams un emocionāli svarīgs. Esam izmēģinājuši visādi - ilgāk, īsāk, ar garāku priekšspēli, bet nekā. Tā vien liekas, ka pirms es biju izbaudījusi klitora kairināšanu, varēju sasniegt vaginālo orgasmu, bet tagad, kad esmu izbaudījusi ko citu, vairs nevaru "pārslēgties" atpakaļ.

Nezinu, bet man šķiet, ka šī problēma ir ļoti aktuāla sieviešu vidū. Esmu lasījusi, ka ārsti par to neiesaka raizēties, jo it kā - kāda starpība, kādā veidā panākams orgasms? Tomēr manam vīram tas ir svarīgi.

Paldies par Jūsu padomu,
Anna

Lasītājas jautājums: Kā ar hipnozi ārstē frigīdas (vēsās) sievietes? Ilona


Atbild Dr. Jānis Zālītis: Abus šos jautājumus aprakstu žurnālā “Dzemdniecība un Ginekoloģija” (Nr. 1/99, redakcijas telefons 7210154, žurnāls ir bezmaksas).

Ja īsi, tad hipnozes seansa laikā izraisa sievietei komplekso orgasmu un atstāj viņā informāciju, ka tas notiks katra dzimumakta laikā. Paliek spēkā nosacījums, ka sievietei šis vīrietis ir kaut mazliet jāmīl.

Anna, tas vispirms ir atkarīgs no Jūsu vīra prasmes padarīt “tradicionālo”, kā Jūs sakāt, dzimumaktu par vislabāko, atšķirībā no alternatīvajiem. Ja būsiet ar mieru, tad veikšu Jums abiem transa seansu savā klīnikā (tel. 41-77151 vai 41-77240), un panākot komplekso orgasmu, Jūs cita veida seksuālo apmierinājumu pat nevēlēsieties.

Ar cieņu, Dr. Zālītis.


Lasītājas vēstule: Izlasīju Delfi rakstu par šo tēmu, ko raksta 25 gadīgs vīrietis. Un ko tad lai saka nedaudz vecāka sieviete, kurai savs vīrs ir visu laiku jāmudina uz kaut ko neikdienišķāku un kaut ko vairāk, nekā sekss dažas reizes nedēļā - vakarā ejot gulēt un no rīta mostoties, gultā, vienmēr vienās un tajās pašās pozās?...

Es jau gan īpaši ikdienā nemēdzu sūdzēties, nevaru teikt, ka jūtos slikti, vienkārši - zemapziņā reizēm uzaust doma, ka reiz man nāksies meklēt mīļāko, jo neesmu no tām sievietēm, kurai pašai vienmēr patīk izrādīt iniciatīvu. Bet pagaidām man to nākas darīt. Kaut gan iepriekš nekad tā nav bijis.

Esmu izjutusi seksā daudz asākas izjūtas, daudz lielākas trakulības, un dažreiz man to pietrūkst. Mums nav liela gadu starpība, viņš ir tikai nedaudz jaunāks par mani, taču mūsu seksuālā pieredze un vēlmes ir stipri atšķirīgas, un vai tas ir normāli, ka vīrietim šīs vēlmes ir zemākā līmenī nekā sievietei? Vai tiešām es pārāk daudz gribu?

Paldies jau iepriekš.
Amanda


Atbild Dr. Jānis Zālītis: Lai atbildētu pilnvērtīgi, nepieciešams zināt abu partneru gadus. Pēc pusmūža, izejot no bioloģisko šķēru likuma, ierosinātāja un aktīvā puse kļūst sieviete, jo viņa šajā laikā kļūst seksuālāka (otrā jaunība). Pie tā jau sevi jāpieradina krietni agrāk, jo šī lomu maiņa ir diezgan sāpīga, ja tā jāveic strauji.

Pozas arī var mainīt vienpusīgi. Piemēram, uzsēsties vīrietim virsū un pārsteigt viņu ar šīs pozīcijas priekšrocībām. Šajā pozā sieva var izvērst “trakulību”, kādu vien vēlas. Arī dzimumakts pagarināsies, jo vīrietim atkritīs saspringtība. Kādreiz tas glābj vīriešus no infarkta vai insulta (triekas) dzimumakta laikā, kas nav nemaz tik reta parādība.

Var pat gadīties šī mana atbilde būs tikai pusatbilde. Tādēļ vislabāk būtu atnākt pie mums, tad precizējot situāciju ar diezgan daudziem jautājumiem, palīdzēt Jums būs iespējams precīzāk. Pieteikties uz pieņemšanu var pa telefonu 41-77151 vai 41-77240.

Ar cieņu, Dr. Zālītis.


Lasītājas vēstule: Rakstu Jums, domāju, diezgan nopietnā jautājumā. Jau kļūst vienkārši grūti dzīvot un nezinu, ko darīt. Lieta tāda, ka cik sevi atceros - naktīs vienmēr esmu sapņojot skaļā balsī runājusi. Man var mierīgi pienākt klāt un pat veidot dialogu. Tas mani šausmīgi satrauc, jo mazums, kādus noslēpumus es varu naktīs izpļāpāt!

Bet pats galvenais - ja es dzīvotu viena - tā nebūtu liela traģēdija, bet es dzīvoju ar vīrieti! Mēs taču kopā guļam. Tas, ka es runāju muļķības - arī uz to var it kā pievērt acis. Bet ja es sapņoju par citiem vīriešiem? Un pieminu viņu vārdus? Gadās, ka sapņos izrunāju vīriešu vārdus, kuri man ir pavisam sveši, vārdus, ar kuriem es ikdienā pat nesaskaros. Un tad mīļotais vīrietis uzsāk pratināšanu: "Kas ir Māris, kas ir Jānis utt."

Kā lai es atbrīvojos no šīs problēmas? Un kāpēc tas mani nomoka? Vai tas varētu būt tāpēc, ka esmu ļoti emocionāla? Ko man darīt?! Tā taču drīz vien manas attiecības ar mīļoto cilvēku pajuks! Dēļ murgiem, kas man pilnīgi neko neizsaka. Man pilnīgi pietiek ar manu vīrieti, kāpēc es sapņoju vēl par citiem?! Un vīriešus sapņos pieminu ne jau tikai seksuālu procesu laikā, bet vienkārši tāpat vien.

Esmu jau nogurusi skaidrot savai otrai pusītei, ka man nav neviena cita izņemot viņu, ka mīlu tikai viņu un ka mani sapņi ir vienkārši nesaprotami murgi. Bet es vienkārši iedomājos sevi viņa vietā. Es taču laikam vispār viņu pamestu, ja viņš sapņos pēkšņi sāktu saukt kaut kādas ilzītes, lienītes un anniņas. Būšu priecīga, ja varēsiet man palīdzēt rast atbildi uz šo jautājumu.

Iepriekš jau pateicos,
Gundega


Atbild Dr. Jānis Zālītis: Šī nakts runāšana miegā ir līdzīga mēnessērdzībai (staigāšanai miegā). Te tā izpaužas tikai runāšanā. Man ir bijušas vairāki desmiti pacienšu ar šādu parādību. Tā kā esmu transologs (hipnologs), tad esmu palīdzējis visām sievietēm ar transa palīdzību, jo transs padziļina nakts miegu tik dziļi, ka nekāda runāšana sapņos nesanāk.

Vienlaikus var izdarīt arī tā, lai cilvēks sapnī saprot, ka sapņo, un var kontrolēt savu runu un nerunāt to, ko nedrīkst dzirdēt blakus gulētājs. Šos paņēmienus iemācījos, kad strādāju jaunībā pie psihotronā ieroča aprobācijas. Tur izlūkiem mācīja paņēmienus, kā neizpaust savas domas miegā, ja viņi tiek pat šajā stāvoklī hipnotizēti un viņiem izraisa sapņus mākslīgi.

Var izdarīt arī tā, lai sapņojot Jūs tūdaļ pamostos, pārtrauktu sapni un tūdaļ atkal saldi un veselīgi gulētu.

Ar cieņu, Jūsu Dr. Zālītis Raunā, tel. 41-77181 vai 41-77240.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!