Vai tu uztraucies par to, kāpēc vēl joprojām esi viena, kamēr visiem taviem draugiem un radiem ir stabilas attiecības? Tad zini, ka nav pamatojuma trauksmei, jo, lai uzlabotu situāciju, ir vien jāzina iemesls, kādēļ neizdodas atrast savu otru pusīti. Ieskaties allwomentalk.com visbiežāk sastopamajos iemeslos, kādēļ neizdodas izveidot ilgstošas attiecības un iemācies šos šķēršļus pārvarēt.

Tev ir bail tikt atraidītai

Bailes no atraidījuma ir viens no galvenajiem iemesliem, kas kavē romantisku attiecību veidošanos un kādēļ tu vēl joprojām esi viena. Atklāšanās otram var likt tev justies viegli ievainojamai – neviena no mums nevēlas riskēt tikt sāpināta, tieši tādēļ tik daudzas no mums izvairās no iesaistīšanās attiecībās. Tev ir jāsaprot, ka atraidījums kādā brīdī tāpat ir neizbēgams, tādēļ, ja vien tu nevēlies palikt viena visu savu atlikušo mūžu, pārstāj baidīties no tā, kas varētu notikt.

Tu spēlē nepieejamo

Izliekoties nepieejama, tu vari samulsināt personu, kuru patiesībā vēlies piesaistīt. Vienu brīdi flirtēt un pēc tam atcelt sarunātos plānus – tas nav veids, kā savaldzināt vīrieti. Turklāt, no pretēji raidītiem signāliem var tik viegli nogurt, ka cilvēks, kurš tev patiešām patīk, var sākt justies tik ļoti vīlies, ka pārstās ar tevi veidot jebkādu kontaktu. Tādēļ, ja jūti, ka ar otru personu varētu kaut kas izveidoties, atzīsti savas jūtas, nevis spēlē spēles.

Tev ir augsti standarti

Daudzas no mums ir saskatījušās romantiskās filmas un gaida, ka arī pie mums atjās princis baltā zirgā. Jau no agras bērnības mums galvās tiek ielikta doma, ka kaut kur tur ārā ir mūsu ideālais vīrietis un kādu dienu mēs atradīsim mūsu augstajiem standartiem atbilstošo otro pusīti. Taču, patiesībā tie ir nereāli standarti, kuri nekad neīstenosies.

Tev vēl joprojām ir jūtas pret bijušo

Viens no iemesliem, kādēļ tu ilgstoši esi viena, ir tas, ka tev vēl ir saglabājušās jūtas pret savu bijušo. Šādā gadījumā vienīgais veids, kā atrast jaunu mīlestību, ir samierināties ar pagātni un tikt tai pāri. Nav viena konkrēta brīža, kad tev būtu jātiek pāri iepriekšējām attiecībām, taču tev būtu jāsaprot, ka ne visi cilvēki ir domāti viens otram un ir iespējams iemīlēties vēlreiz – tikai šoreiz kādā citā.

Tev ir zems pašvērtējums

Ļoti daudzi cilvēki vairāk par visu pasaulē vēlas attiecības, bet viņiem ir pārliecība, ka pasaulē nav neviena, kas spētu par viņiem interesēties. Šādas negatīvas domas izpaužas tavā rīcībā un ir iemesls, kas atgrūž cilvēkus, tieši tādēļ pārstāj uzskatīt, ka neatradīsi savu otro pusīti un tā vietā piestrādā pie sava pārliecinātības līmeņa celšanas.

Tev ir bail no saistībām

Iespējams, tu pati to neesi pamanījusi, taču tev ir bailes kļūt emocionāli piesaistītai kādam, kļūt atkarīgai no otras personas. Tev ir bail no saistībām un tu vari pat neievērot, ka visu laiku centies izvairīties no ilgstošu, nopietnu attiecību veidošanās, tā vietā izvēloties īslaicīgus sakarus. Lai pārvarētu savas bailes no saistībām, riskē un uzticies otram cilvēkam, jo nekad nevar zināt, kāds būs iznākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!