Atrast cilvēku, ar kuru vēlies kopā nosirmot un sagaidīt vecumdienas, ir liela laime. Kopīgi piedzīvojumi, panākumi, uz pusēm dalīti pārdzīvojumi – no tā lielos vilcienos sastāv teju visu pāru ikdiena, taču viņiem ir vēl citas kopīgas pazīmes. Cilvēki ar laiku tik ļoti pierod viens pie otra, ka vairs nemana, ka viņu darbības vai paradumi no malas varētu šķist dīvaini vai smieklīgi. Turpmākajās rindās – par dažiem no tiem, kā arī vaicājām pāriem viņu skaidrojumus, kā ieradumi veidojušies.

Protams, lielā mērā paradumi un ikdiena atkarīga no vecuma, kurā partneri iepazinušies. Lai arī jaunības trakums varbūt jau pagājis, dažādos paradumos iespējams vilkt paralēles ar citiem pāriem, jo runa nav par vecumu, bet gan laiku, cik ilgi roku rokā jau esat pavadījuši.

Kuram pieder pults?

Strīdi par pulti – un šeit runa nav tikai par to, kurš izvēlēsies pārraidi. Patiesībā tā ir pastāvēšana uz savu, kā arī uzvaras garšas gūšana, lai gan īsti jau nekas nav pret otra izvēlēto kanālu, pārraidi vai filmu. Lai gan cīkstēšanos gan tiešā, gan pārnestā nozīmē var pavadīt smaidi, katrs tomēr grib panākt sev vēlamo rezultātu un izlemt, ko konkrētajā vakarā skatīsieties.

Taču nemaz nav jābūt mājās, lai nevainīgi pakašķētos par to, ko skatīties. Līdzīgās situācijās var nonākt, piemēram, lidostā, kad kopīgi gaidāt savu reisu. Šādās reizēs neiztikt bez kāda smīna vai greiza skatiena jūsu virzienā, jo mazā kašķa pamats viņiem var šķist gaužām aplams.

Starp citu, nemaz nav jābūt precētiem jau vairākus gadus, lai kādas jūsu rīcības apkārtējie sauktu par nedaudz kaitinošām. Lūk, šajā rakstā apkopoti tracinoši saderināto paradumi, kurs bieži viņi paši nemaz nepamana.

Ķermeņa pētīšana

Foto: Shutterstock

Vai šī pumpa man uz kakla jau te sen ir? Vari man palīdzēt izraustīt uzacis? Man šķiet, ka matos ir balti gabaliņi, tās nav blaugznas? Šos un vēl citus jautājumus bieži vien partneri neuzdrošinās jautāt, kad attiecības ilgušas vien pāris nedēļas vai mēnešus, taču ar laiku tās kļūst par normu. Attiecību sākumposmā neviens nevēlas izrādīt savas nepilnības, grib būt perfekts, baidoties, ka tās kādā mērā varētu ietekmēt savstarpējo iekāri un vēlmi pēc tuvības. Tomēr, laikam ejot, partneris kļūst par draugu, kuram par savu ķermeni var stāstīt pat visneparastākās lietas.

Un tagad iedomājies, ja šīs sarunas dzirdētu arī citi no malas – ja kādā saviesīgā pasākumā vai draugu kompānijā sāktu pētīt partnerim seju un pēc lūguma apskatīt pumpas. Viņiem tas varētu šķist patiesi dīvaini, taču pašiem tā ir ikdiena, nekas īpašs. Otra ķermeni partneri pārzina jau teju tikpat labi kā savējo – kur ir kāda dzimumzīme, rēta vai pušums.

Katram cilvēkam ir savi ikdienišķie paradumi, un bieži vien tie skaidri parādās attiecībās. Kādi sieviešu paradumi vīriešiem atņem vīrišķību, bet pašām – sievišķību, vari uzzināt šajā rakstā.

Runāšana soctīklos, sēžot blakus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šis paradums gan vairāk attiecināms uz tiem pāriem, kuri ikdienā bieži izmanto tādas vietnes kā "Facebook", "Instagram", "Twitter" – arī tad, kad abi kopā sēž dīvānā. Tā kā mūsdienu tehnoloģijas kļuvušas jau teju par ikdienu, ikdienišķi šķiet arī tur sarakstīties, un tas tiek darīts ne tikai tad, kad partneri atrodas tālu viens otra.

Kāpēc sarakstīties, kamēr abi esat vienā telpā? Katram pārim skaidrojums varētu būt atšķirīgs, bet portālam "Viņa" Laine (25) atklāj savu attiecību variantu: "Mēs ar draugu esam kopā četrus gadus. Reizēm patiešām mēs sarakstāmies, sēžot vienā telpā, piemēram, viņš uz dīvāna, bet es - gultā. Un tas nav tāpēc, ka negribētos runāt dzīvē – parasti šādas situācijas rodas, kad viņa vai manā profilā kāds ieraksta kaut kādu jautājumu, uz kuru gribas atbildēt abiem. Tad nu beigu galā sanāk, ka sarakstāmies paši savā starpā, pat nemaz speciāli nemēģinot. Reizēm es viņam vai viņš man atsūta kādu bildi vai rakstu, un tad šķiet pilnībā saprotami atbildēt rakstiski, nevis teikt skaļi. Man patīk vērot viņa reakciju, kā izmainās sejas izteiksme, kad viņš izlasa manis rakstīto."

Kādam šāda soctīklu izmantošana un saziņa ir ikdiena, bet citam šādu ieradumu nemaz nesaprast. Katram pārim veidojas savi ieradumi – ielūkojies šeit un uzzini, kādas paradumus ieteicams ieviest, jo, iespējams, par tiem esat piemirsuši.

Flirtēšana ilgi pēc iepazīšanās

Foto: Shutterstock

Rutīna ir viens no lielākajiem attiecību biediem, tāpēc pāri meklē dažādus veidus, kā no tās izvairīties. Viens no variantiem ir nezaudēt flirtu. Paņēmieni ir ļoti dažādi, un pāri bieži vien arī gadiem pēc iepazīšanās turpina viens ar otru flirtēt, piemēram, piemiedz ar aci, kamēr draugu lokā katrs atrodamies savā telpas malā, vai maigi pieskaras rokai vakariņu laikā.

"Lai nezaudētu attiecību dzirksti, mēs ar Mārci bieži vien atceramies, kā iepazināmies un ko viens otram teicām pirmajās tikšanās reizēs. Jā, arī bez flirta neiztiekam, kas ir patiesībā baigi forši," teic Maija (29), kura attiecībās šobrīd ir piecus gadus. Viņai tas nebūt nešķiet dīvaini, bet draudzenēm gan esot radušies jautājumi, kāpēc tas vispār vajadzīgs. "To gan parasti saka tās, kurām ilgstošas attiecības nav bijušas un kuras nezina, cik svarīgi ir uzturēt savstarpējo pievilkšanos."

Lai smeltos iedvesmu, kā uzlabot un atsvaidzināt savu flirtēšanas mākslu, šajā rakstā apkopoti uz zinātniskiem pētījumiem balstīti padomi.

Partneris – iegansts kaut ko nedarīt

Foto: Shutterstock

Tāpat nereti partneri izmanto viens otru kā ieganstu kaut ko nedarīt – citiem vārdiem sakot, nevēlas atzīt savu nevarēšanu, neizdarību vai negribēšanu. Piemēram, draudzenes tevi aicina satikties, bet tev tik ļoti šodien negribas iet, ka izmanto partneri kā aizsegu, sakot, ka apsolīji viņam palīdzēt kārtot garāžu. Protams, vislabākais variants ir teikt patiesību un atzīt, ka šodien galīgi nav vēlēšanās kaut ko darīt, bet šāds šķiet vilinošāks – neviens uz tevi neapvainosies, taču varēsi izbaudīt vakaru kā cerēts.

"Ja negribas ilgāk palikt kādā darba vai saviesīgā pasākumā, kurā esmu bez sievas, es izmantoju variantu pateikt, ka mums ar Kristīni jau sen bija plāni, tāpēc jau tā knapi izrāvos," savā pieredzē dalās Ritvars (37). Viņš arī atklāj, ka sieva dara līdzīgi, un reizēm pat abi nedaudz samelojas, ja negribas doties, kur citi aicina.

Vienlaicīga vannasistabas izmantošana

Foto: Shutterstock

Vannasistabas ir ļoti dažādas, taču šoreiz runa ir par tām, kurās dušas vai vannas telpa ir apvienota ar tualeti un papildināta ar vienīgo mājvietas spoguli. Ja attiecību sākumposmā ļoti neveiklas šķiet situācijas, kad aizmirsti aizslēgt durvis un partneris tās atver pašā nepiemērotākajā brīdī, tad pēc laika tā kļūst par normu. Kamēr viens mazgājas, otrs pucē zobus pie spoguļa un otrādi – šī vairs nav telpa, kurā pilnīgi vienmēr paliksi vienatnē.

Starp citu, vannasistaba bieži ir tā vieta, kurā cilvēki iekustina ierūsējušās balss saites, piemēram, mazgājas, dziedot savas mīļākās dziesmas. Runājot par kopīgu dziedāšanu, arī tā ir viena no ilgtermiņa attiecību pazīmēm, jo, ja cilvēkam šis talants nav īpaši izkopts, viņš baidās to parādīt citiem – jo īpaši cilvēkam, kurš simpatizē. Ar laiku kļūst vienalga, vai dziedi šķībi, greizi, nepareizi, un kādu dziesmu dungojat abi kopā.

Šajā rakstā iepazīsties ar zelta likumiem ilgām un laimīgām attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!