Foto: PantherMedia/Scanpix
Ikvienam no mums ir gadījies piemirst nesen satikta sarunu biedra vārdu, uz mirkli apjūkot un cenšoties neveikli attaisnoties. Protams, šādas situācijas rada neērtības un kauna sajūtu, tomēr tās iespējams diplomātiski apiet. Šai sakarā piedāvājam desmit "Business Insider" apkopotus padomus!

Tālruņa numura piefiksēšana

Iepazīstot jaunu cilvēku, lūdz viņam tavā tālrunī ierakstīt savus kontaktus – tā uzzināsi arī jauniepazītās personas uzvārdu un citu informāciju, kas noderēs vēlāk un ļaus uzturēt kontaktus.

E-pasta adrese

Vairums cilvēku savu e-pasta adresi veido, izejot no vārda. Turklāt, tā ļaus vairāk uzzināt par šī cilvēka nodarbošanos un ikdienu, kas savukārt ir lielisks sarunu temats!

Iepazīstināšana ar draugiem

No neērtās situācijas vari izkļūt arī šādi: lūdz draugu pirmajam iepazīsties ar tavu sarunu biedru! Tev atliks vien noklausīties viņu sasveicināšanos un nepalaist garām nosaukto vārdu!

Pārbaudi vārda skanējumu

Ja sarunas biedra vārds ir neordinārs, nekautrējies noskaidrot tā pareizrakstību, kā arī skanējumu!

Palūdz vizītkarti

Ja sastapts cilvēks, ar ko nākotnē iespējams veidot biznesa kontaktus, palūdz vizītkarti, saņemšanas brīdī to neuzkrītoši aplūkojot!

Informācijas noskaidrošana

Ja esat iepazinušies neformālā vidē, palūdz sarunas biedram pastāstīt ko vairāk par viņa vārda nozīmi un iemeslu, kāpēc vecāki izvēlējušies tieši šo vārdu!

Godīgums

Protams, vari nemēģināt iepriekš minētos trikus un vienkārši godīgi atzīt, ka vārdu gadījies piemirst. Ikviens saprot, cik grūti nereti ir prātā paturēt visu informāciju, tāpēc, visticamāk, negatīvu seku atklātai rīcībai nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!