Foto: DELFI.ee
Vai tiešām latvietes ir vienas no skaistākajām sievietēm pasaulē, vai tomēr tas ir mīts? Savos viedokļus dalās vīrieši no dažādām pasaules valstīm, atklāti paužot savus subjektīvos spriedumus par latviešu sievietēm.

Načo (Spānija): "Latviešu sieviešu skaistums ir neaprakstāms. Viņas ir atvērtas un simpātiskas, tomēr šķiet, ka viņas ir ieinteresētas doties prom no savas valsts. Vienīgā sliktā lieta, kuru varu pateikt par Latvijā dzīvojošajām meitenēm - viņas pārāk daudz lieto alkoholu. Rīgā, naktī redzēju sievietes šausmīgā stāvoklī, žēl bija noskatīties uz skaistulēm šādā kondīcijā.

Ja salīdzina latvietes ar spānietēm, tad spānietes nav tik skaistas, ir augstprātīgas, tomēr viņas nelieto tik daudz alkoholu, ģērbšanās un stila jautājumos, latvietes ar spānietēm ir līdzīgas," savukārt Džonatans no Beļģijas, kurš pašlaik dzīvo Norvēģijā uzskata, ka mūsu sievietes ir ļoti simpātiskas: "Manuprāt, latvietes ir skaistas, bet tas ir gaumes jautājums - citam patīk, citam nē.  

No sākuma latvietes šķiet aukstas, viņas izskatās nopietnas, tomēr pēc tam, kad tu pajokojies, viņas pārvēršas, paliek skaistākas un smaidīgākas. Uzskatu, ka Latvija ir interesanta valsts, jo ir jūtama ietekme gan no Krievijas gan Eiropas, arī meiteņu izskats ir savādāks nekā, piemēram, Rietumeiropā, man patīk.

Ja runājam par reputāciju, tad Rīga ir vieta, kuru apmeklē daudz cilvēku, lai izklaidētos, un daži tūristi izturas ar necieņu, jo viņi neciena šeit dzīvojošos cilvēkus. Parasti viss ir lētāks, arī alkohols, kas rada dažāda veida problēmas. Ir daudz pabu, bāru un striptīzklubu, ir meitenes, kuras mēdz izmantot tūristus, aizved uz dārgām vietām, prasa, lai uzsauc dzērienus, tas viss var radīt maldīgu priekšstatu un neuzticību, tomēr, ja rodas šādas situācijas, tad tā ir abpusēja izvēle, tas pats notiek arī citās valstīs.

Es ticu, ka latvietes ir romantiskākas un brīvākas savos uzskatos nekā norvēģietes. Ja es gribētu satikties ar latvieti, es viņai uzticētos vairāk nekā norvēģietei, arī komunicēt būtu vieglāk, bet tās ir tikai manas domas. Esmu pārāk romantisks priekš norvēģu sievietēm."

Džuliano (Brazīlija): "Latviešu meitenes ir skaistas! Eiropā ir daudz skaistu sieviešu, bet, manuprāt, nekur nav tik skaistas sievietes kā Latvijā! Latvietes ļoti labi ģērbjas, perfekts make-up, modernas drēbes, šķiet, ka gaisā virmo bagātība - laimīgi cilvēki!

Es ievēroju, ka latviešu sievietes, kamēr labi neiepazīst cilvēku, ir aizdomīgas, pieļauju, ka tādā veidā viņas sevi aizsargā no nepatīkamiem vīriešiem, kuri brauc uz Latviju tikai tāpēc, lai paflirtētu ar meitenēm.

Latvietēm nepatīk, ja viņas aiztiek. Itāļi, brazīlieši savas emocijas izpauž ar fiziska kontakta starpniecību - turot roku, apskaujot, skūpstoties-, latviešu sievietēm tas nepatīk."

Puisis no Beļģijas Tijl, kura draudzene ir latviete, ir labās domās par latviešu sievietēm: " Man latviešu sievietēs patīk tas, ka viņas neuztrauc, kas tu esi un no kurienes nāc, viņas vienkārši pieņem tevi tādu, kāds tu esi. Beļģijā ļoti liela daļa meiteņu ir iedomājušā, ka ir labākās, kaut gan tā nemaz nav, savukārt latvietes nav tādas, viņas neuzskata, ka ir labākas par tevi.

Kad latviete iemīlas, viņa dara visu, lai padarītu tevi laimīgu. Es nepazīstu savu draudzeni pārāk ilgi, bet tā ir sajūta, kuru viņa man sniedz. Man liekas, ka latvietes ir kaislīgas, kā arī pārsvarā latviešu sievietes ir ļoti skaistas, un viņas prot sarīkot grandiozas ballītes!"

Aleks (Anglija): "Spriežot pēc manas pieredzes, latvietes ir izglītotas un inteliģentas, vismaz tās latvietes, kuras es esmu saticis un ar kurām esmu sarunājies, novērtē ģimeni, kultūru un ir ļoti pieklājīgas.

Ja salīdzina latvietes ar anglietēm, tad Latvijā sievietes ģērbjas skaistāk, ar viņām ir daudz interesantāk sarunāties, bet tas varētu būt saistīts ar kultūras atšķirībām. Pieļauju, ka sievietēm Anglijā nav tik daudz laika sev, jo viņas daudz strādā. Latvijā kopumā cilvēki ir ļoti draudzīgi un pieklājīgi.

Francisco no Francijas dalījās savos iespaidos par latvietēm, salīdzinot tās ar francūzietēm. Tāpat kā iepriekšējo vīriešu viedokļi, arī šis ir tikai viņa subjektīvais spriedums un nekādā gadījumā neataino visu francūžu uzskatus: "Eiropā valda uzskats, ka francūzietes ir tievas, jo ēd mēreni, smēķē un izklaidējas, bet tā nav patiesība. Baltijā cilvēki ir diplomātiskāki, šeit teiks, ka tu izskaties labi, bet Francijā, vēsā mierā tev var pateikt: "Uzmanību!Tu esi pārāk pieņēmusies svarā." Latvietes un krievietes vēlas būt labā fiziskajā formā ne tikai sev par prieku, bet arī lai patiktu apkārtējiem.

Man patīk doties uz Austrumeiropu, jo sievietes pārsvarā visu laiku izskatās seksīgas, francūzietes izvēlas momentus, kad sapucēties."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!