Jautājums: Sveiki, man ir tāda lieta - gan kopā ar vīrieti (bijuši 2), gan vienatnē varu sasniegt klitorālo orgasmu - tas nav īpaši spēcīgs (īstenībā nezinu - kā ir spēcīgs), bet - man nekad nav bijis vagināla orgasma. Ko man darīt? Vai tas nozīmē, ka nav lemts? Tur sajūtu tikai fizisku kustību, neko vairāk. Ja netiek skarts klitors - nejūtu tur neko vispār, tik cik dažkārt emocionāls prieks par tuvību ar partneri. Vai tur var ko mainīt? Paldies.

Atbild seksoloģe, seksopatoloģe, neiroloģe Dr. med. Ināra Roja (konsultācijas Rīgā, Bruņinieku ielā 5, Rīgas 1. slimnīcas poliklīnikā. Pieteikšanās pa e-pastu: inararoja@navigator.lv vai telefonu: 29822588):

Atbilde: Tas, ka Jūs spējat sasniegt orgasmu, liecina, ka Jums ir veselīga baudas izjūta dzimumdzīvē, un nav būtiski, vai tas ir klitorāls vai vagināls orgasms. Jūsu gadījumā vairāk būtu jāpiestrādā Jūsu partnerim, lai  izdotos pilnvērtīga komunikācija pāra attiecībās.

Un vēl - ja Jums pašai ir bijusi psihotraumējoša pieredze dzimumdzīves uzsākšanā vai turpināšanā, tad vēlams šīs problēmas risināt psihoterapeitiski.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!