Foto: Shutterstock
Esot attiecībās jau ilgāku laiku, dažādi sīkumi un darbības var būt zaudējušas ievērības cienību. Tajā brīdī jāsāk uzmanīties, ka vienam nesāk trūkt uzmanības, un esošā rutīna viņu nogurdina. Iedvesmojoties no "MSN", piedāvājam iepazīties ar stratēģijām un situācijām, kuras varētu palīdzēt atkausēt pretējā dzimuma sirdi un atjaunot attiecību dzirkstelīti. Savā attiecību pieredzē šajos jautājumos aicinājām dalīties arī pašmāju pārus.

"Esmu tik priecīgs/-a, ka esam kopā"

Jebkuru ilgtermiņa attiecību pamatā ir divu cilvēku spēja sarast un sadzīvot vienam ar otra dīvainībām. Jūs, iespējams, esat kopā vairs ne pirmo dienu, taču, pavērojot pārus jums apkārt un paklausoties viņu dzīves stāstus, var gadīties, ka dzirdēsiet arī par attiecību iziršanu. Citu pieredze var atstāt iespaidu arī uz kādu no jums abiem, tāpēc kaut kas jādara lietas labā. Tādi mīlestības un ikdienas "pierādījumi" kā bērni, jumts virs galvas, kopīgo piedzīvojumu bildes ir tepat blakus, taču vērts atcerēties, ka nekas nav iedarbīgāks par vienkāršu sarunu un atklātiem vārdi.

Luīze (28) ar draugu Mārci (29) draudzējas sesto gadu. Viņa atceras, ka kopš uzsāka attiecības, gandrīz visi pārējie kompānijas pāri ir šķīrušies: "Ja tā padomā tad diezgan skumji, jo daži no viņiem tiešām šķita kā radīti viens otram." Sieviete stāsta, ka ar mīļoto pārrunājuši šo tēmu un sapratuši, cik ļoti laimīgi ir kopā: "Man reizēm iezogas prātā jautājums, vai tiešām viņš ir īstais, bet tad es atceros visu lielisko kopā piedzīvoto, un jautājumi pazūd."

"Es saprotu, cik tev tas ir svarīgi"

Dalies savos mirkļos un emocijās

Foto: Shutterstock


Kad otrā pusīte vaicā: "Kā tev šodien gāja?" atbilde, kuru pilnīgi noteikti nevēlās saņemt, ir: "Labi, kā tev?" Cilvēks ir tā iekārtots, ka, uzdodot šo jautājumu, grib dzirdēt detaļas un sīkumus no sev tuviem cilvēkiem. Lai pēc šādas frāzes attaisnotu otra cerības, pastāsti par to, kā tev gāja, liekot klāt emocijas un reakcijas. Tavs mīļotais cilvēks vēlas dzirdēt tevi runājam par jūtām, jo šāds solis pārceļ attiecības citā līmenī, un daudziem to ir svarīgi apzināties.

"Šādu atbildi es saņemu bieži un palieku ļoti dusmīga," savās izjūtās dalās Žanete (23). "Mēs viens otram tomēr esam vieni no tuvākajiem cilvēkiem, tāpēc uzskatu, ka šādi atbildēt var paziņām." Meitenei šķiet, ka reizēm otru cilvēku vajag "atvērt": "Ja viņš ir ļoti nerunīgs, tad sāku stāstīt es, un pēc laiciņa viņš pavelkas."

"Par citiem runāsim rīt, šodien – par mums"

Foto: Shutterstock

Laiks atsevišķi

Foto: Shutterstock


Izrādās, ka attiecības, kurās katrs no mīlniekiem atrodas citā pilsētā vai valstī, esot savā ziņā veiksmīgākas, jo laiku, kas tiek pavadīts kopā, daudz vairāk novērtē. Protams, ir citādāk, ja katru dienu dzīvo ar cilvēku plecu pie pleca. Ieteikums, kuru likt lietā, ir ļaut abiem izrauties no ikdienas, piemēram, dodot akceptu meiteņu kokteiļu vakaram vai puišu pokera ballītei.

"Es gribētu piebilst, ka ir svarīgi veltīt laiku gan otrai pusītei un ģimenei, gan draugiem, gan arī pašam sev," pārliecināts Jānis (27). "Mēs ar sievu viens otru labi saprotam šajā jautājumā, jo runa nav par nevēlēšanos pavadīt laiku kopā, bet gan izraušanos no rutīnas." Jānis uzskata, ka vides un kompānijas nomaiņa palīdz cilvēkam sevi savest kārtībā un kļūt labākam saskarsmē ar mīļoto.

Atmiņu pārcilāšana

Foto: Shutterstock


Šī procesa būtība ir atgādināt otram par visiem sīkumiem, kas jums ir kopīgi, piemēram, interese par arhitektūru, ekstrēmajiem sporta veidiem, spāņu valodu vai grāmatām. Laika pavadīšana šādā veidā var likt jūsu attiecību dzirkstelītei degt atkal ar jaunu liesmu. Cilvēks ir tāda būtne, kuram tīk būt saskarsmē ar lietām un cilvēkiem, kuri atgādina par sevi.

Kristīne (26) un Roberts (31) vēl nav precējušies, tomēr atmiņās par pavadīto laiku labprāt gremdējas. "Mēs reizēm "pārskrienam" pāri ceļojumu bildēm vai video, kas radīti jubilejās," atklāj Kristīne. Viņa attiecībās vadās pēc principa, ka svarīgi ir dzīvot tagadnē, bet veidot skaistas atmiņas, jo tās sildīs sirdi jebkurā laikā.

"Ārā slikts laiks – ļauj aizbraukt un izdarīt man"

Foto: Shutterstock


Ja attiecību liesmiņa ir nedaudz sagurusi, tad jācenšas tā atkal atgriezt jaunās vai vismaz vecajās sliedēs. Runā, ka sievietes daudz vairāk novērtē piesardzīgus, taču varonīgus vīriešus nekā tos, kuru īpašību lādītē mīt pārgalvība. Sieviete pie sāniem vēlas vīrieti, kurš ir spējīgs aizstāvēt gan viņu, gan arī tuvos – bērnus vai ģimeni. Jāpiebilst, ka vīrišķība ne vienmēr jāpierāda ekstrēmās situācijās, bet gan vairāk ikdienišķā saskarsmē.

"Viegli ar sievietēm nav," pieredzē dalās Kārlis (36). "Vienu dienu viņa gribēs blakus ļoti ģimenisku un mierīgu vīrieti, bet jau nākamajā – impulsīvu un piedzīvojumu kāru." Viņš saka, ka ar sievas iegribām ir saradis: "Sieviete attiecībās grib būt pašpietiekama un neatkarīga, taču viņai ir svarīgi just, ka "lūzuma brīžos" blakus būs vīrietis, kas spēs par visu parūpēties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!