Visi pieaugušie par to ir dzirdējuši, bet diemžēl ne visi ar to ir personiski pazīstami. Runa ir par orgasmu. Ārsti teiks, ka orgasma sasniegšana seksā nav obligāta, taču viņi arī zina teikt, ka ilgākā laika posmā sekss bez šīs skaistās kulminācijas draud ar dzimumtieksmes zudumu un bieži vien arī ar impotenci vai frigiditāti. Tāpēc ir visai svarīgi apgūt prasmi sasniegt orgasmu.
Tātad, ko iesākt, ja seksa laikā neizdodas sasniegt orgasmu? Neko - ja vien tev pašai un tavam partnerim pilnīgi netraucē, ka tev nav orgasma, tad bez tā var arī iztikt. Orgasms nav obligāti nepieciešams. Taču, ja slimības vai depresijas dēļ pēkšņi vairs nav iespējams izjust orgasmu, tad gan būtu noteikti kaut kas jāuzsāk lietas labā. Visi pārējie var arī bez orgasma ilgu un laimīgu mūžu nodzīvot, saglabājot lielisku veselību. Bet kurš gan gribēs tādu dzīvi? Krietni daudz vairāk ir to, kuri nevar, bet labprāt gribētu! Un šiem cilvēkiem mums ir daži labi padomi krājumā.

  • Guli tikai ar to cilvēku, kurš tev liekas patiešām seksīgs un iekārojams. Ja tev nav laika prātot, jo ir pārņēmusi kaisle, tad viss notiek pats no sevis. Vēl ir svarīgi atslābināties. Iepriekš jauki pavadīt laiku abiem kopā: ieturēt gardu un izsmalcinātu maltīti, doties garākā pastaigā, iet vannā, glāstīt vienam otru, un tā tālāk.
  • Ja dzīvojat jau ilgāku laiku kopā, nebūtu slikta doma abiem kaut kur kopā aizceļot, izmēģināt kaut ko jaunu, kas agrāk vēl nav kopā darīts (piemēram, piedzīvojumiem pilns atvaļinājums). Tad varbūt atklāsiet viens otrā jaunas, līdz šim nenojaustas puses, kuras partneri atkal padarīs "interesantu". Un ja arī tad vēl nekas neizdodas, ir jānoskaidro, vai vaina nav ķermeņa problēmās. Parunā ar ārstu, ja ārsts neko neatrod, jo labāk! Varbūt pēdējā laikā vienkārši esi pārāk maz ar to nodarbojusies? Orgasmu var arī uztrenēt!
  • Korejiešu masāža krūtīm: glāsti savas krūtis rītos un vakaros, vismaz 36, bet ne vairāk kā 360 reizes. Braukā ar plaukstām apļveidā ap krūtīm, pulksteņa rādītāja virzienā ap kreiso, un pretēji pulksteņa rādītāja virzienam ap labo krūti.
  • Uzkrāj seksuālo enerģiju: glāsti vienu krūti, kā iepriekš aprakstīts, un pie tam spied otru plaukstu pret klitoru un kaunuma lūpām. Vienlaikus sasprindzini iegurņa pamatnes muskulatūru un skaiti līdz desmit. Atslābinies. Atkārto, glāstot otru krūti, 20 reizes. Ja iegurņa pamatnes muskulatūru ar gribasspēku neizdodas sasprindzināt, lūk, vienkāršs veids, kā to iepazīt: pamēģini vairākkārt urinēšana slaikā apturēt urīna plūsmu. Muskuļi, kurus tu izmanto šai darbībai, ir iegurņa pamatnes muskuļi.
  • Kāpēc iegurņa pamatnes muskuļi ir tik svarīgi? Heidelbergas universitātes sieviešu klīnikas galvenais ārsts, profesors Dr. Volfs Eihers skaidro: "Sievietēm ar orgasma sasniegšanas problēmām bieži vien muskuļi ap maksti nespēj tik cieši savilkties. Šis muskuļu vājums var būt ķermeņa uzbūves dēļ, kā arī psiholoģisku iemeslu dēļ. Bieži vien cēloņi ir abi. Iegurņa pamatnes cēlējmuskuļa trenēšana var uzlabot orgasma sasniegšanas spēju." Tas jāzina ne tikai sievietēm – arī vīriešiem spēcīgi iegurņa pamatnes muskuļi stipri ietekmē orgasma sasniegšanas spēju. Tāpēc kultūristu vidū populārais vīpsnājošais teiciens "Bet ir viens muskulis, kuru nevar uztrenēt!" neatbilst patiesībai...

    Masturbācija (pašapmierināšanās) ir lieliska iespēja izzināt pašai savu ķermeni, mazināt spriedzi un uzturēt sevi seksuāli labā formā. Vienatnē masturbējot var izmēģināt, uz kādiem seksuāliem kairinājumiem ķermenis visvairāk reaģē. Var arī iztēloties, kā tiek sagādāta bauda partnerim (vai partnerei). Pašapmierināšanās daudziem cilvēkiem ir nevis otršķirīgs seksa aizstājējs, bet gan vērtīgs papildinājums aktivitātēm kopā ar partneri. Padoms: noteikti vajadzētu pastāstīt partnerim, kas tev vislabāk patīk masturbācijas laikā. Gandrīz trīs ceturtdaļas sieviešu sasniedz orgasmu pašapmierinoties. Kopā ar partneri tas izdodas tikai katrai trešajai. Ja vien vīrietis zinātu, kas vislabāk patīk viņa partnerei, baudas procents noteiktu būtu daudz augstāks.

    Vingrinājumi vienatnē tomēr varētu būt diezgan vienmuļa lieta. Kronis orgasma treniņiem noteikti būtu vingrinājumi abiem partneriem! Turpmāk izklāstītie vingrinājumi ir pāriem, kuriem ir orgasma sasniegšanas grūtības un kuri ir izlēmuši kaut ko uzsākt lietas labā. Pirmais un laikam gan svarīgākais solis pretī panākumiem ir kārtīga izrunāšanās ar partneri. Pasaki viņam godīgi visu, kas tev traucē seksa laikā, ko tu vēlētos, kādas bailes vai aizspriedumi tev ir. Tikai nesakiet viens otram pārmetumus, tas neko nedos. Izturieties viens pret otru mīļi, nesaspringti un vienkārši izkratiet viens otram sirdi.

    Pēc piecām dienām kopā pie mērķa

    Veiciet sekojošos uzdevumus rindas kārtībā un katru dienu tikai vienu. Vingrinājumu perioda laikā (piecas dienas) jūs nedrīkstat nodarboties ar seksu! Citādi viss būs jāsāk no sākuma...

  • Pirmā diena. Kopā ar partneri ejiet abi nomierinošā karstā vannā vai karstā dušā. Ar baudu ieziepējiet viens otru, pēc tam noskalojiet, nosusiniet viens otru, ķemmējiet viens otram matus un ieziediet viens otra ķermeni ar krēmu, losjonu vai ķermeņa eļļu.
  • Otrā diena. Masējiet partneri ilgi un izjusti. Sāc ar kāju pirkstiem, pēc tam virzies augšup uz ceļgaliem, masē stilbu iekšpusi un ārpusi. Pēc tam masē plaukstas, rokas (arī atkal augšdelmu un apakšdelmu iekšpusi un ārpusi) un plecus, beigās muguru un skaustu. Vairāk neko!
  • Trešā diena. Maigi glāsti partneri ar visu plaukstas virsmu, tad ar pirkstu galiņiem. Ja vēlies, var partnera ādu arī uzmanīgi un maigi paknaibīt, taču tikai tajās pašās vietās, kur otrajā dienā!
  • Ceturtā diena. Noskūpsti viņu gluži kā pirmajā reizē. Vai tu to vēl atceries? Tavs partneris to noteikti atceras. Dariet visu tāpat, kā pirmajā tikšanās reizē. Tev tas šķiet mazliet neveikli? Nesatraucies, vai tad toreiz arī tā nebija?
  • Piektā diena. Tagad jūs beidzot drīkstat viens otru viscaur glāstīt, vismaz vienu stundu. Taču tiešām tikai glāstīt, neko vairāk. Ja arī tas šķiet ļoti grūti, vajag sevi piebremzēt.
  • Un kas notiek sestajā dienā? Tu jau droši vien to nojaut...

    Tu būsi sasniegusi savu mērķi un tagad noteikti vēlies uzzināt, kur un kā īsti notiek orgasms? Sievietēm pēc lēnas kāpinājuma fāzes ir plato fāze, kad muskuļu sasprindzinājums stipri palielinās, aizvien paaugstinās asinsspiediens un pulss sitas vēl straujāk, tūlīt pēc tam seko pirmās ritmiskās muskuļu kontrakcijas, kas izraisa kaisles virsotni – orgasmu, kas ilgst dažas sekundes. Prasti orgasma laikā ir piecas muskuļu kontrakcijas, intensīva orgasma laikā – desmit līdz 15. Vīrieši reaģē līdzīgi, bet viņiem uzbudinājuma un atslābuma fāzes norit straujāk.

    Fakti par orgasmu

    Vai tu zināji, ka...

  • ... arī sievietēm mēdz būt erekcija? Klitors palielinās un kļūst stingrs. Erektilā disfunkcija (erekcijas nespēja) var arī sievietēm izraisīt impotenci.
  • ... dažas sievietes pat ejakulē? Orgasma laikā viņām no urīnizvadkanāla izdalās sekrēts, kas ir caurspīdīgs un biezs kā olas baltums.
  • ...ne katram vīrietim ejakulācijas laikā ir arī orgasms? Lai gan vīriešiem ejakulācija un orgasms ir ciešāk saistīti nekā sievietēm, taču tam ne vienmēr jānotiek vienlaicīgi.
  • ... nespēja izjust orgasmu, tā dēvētā "frigiditāte", sievietēm un vīriešiem ikr visbiežākais cēlonis seksuālas intereses zudumam?
  • ... saskaņā ar Hamburgas GEWIS institūta pētījuma datiem vīriešiem ar izteiktāku ķermeņa apmatojumu ir lielāka iespēja izjust vairākus orgasmus pēc kārtas nekā tiem vīriešiem, kuriem ir mazāk izteikts ķermeņa apmatojums?
  • Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!