Foto: AP/Scanpix
Vakar aizvadītajā sieviešu dienā atkal un atkal varēja dzirdēt to, cik sievietes ir lieliskas, izcilas, gudras un skaistas, kas tā, protams, arī ir. Tomēr ikdienā ikviens no mums zina vismaz vairākas daiļā dzimuma pārstāves, kas par spīti savam šarmam, Einšteina prātam vai supermodeles izskatam tomēr ir vienas un vientuļas, pat ja tādas nevēlas būt.

Vīrieši atzīst, ka ļoti daudzas sievietes, kuras pašas sevi uzskata par teju labāko ķērienu, tādas patiesībā nebūt nav, raksta portāls "Stephan Speaks". "Delfi" norāda uz vairākām niansēm, kāpēc "ideālās sievietes" ir tik ideālas, bet tā arī nekad nespēj izveidot ilgstošas attiecības un ilgstoši paliek vientuļas. Lūk, desmit galvenie iemesli, kāpēc "labie ķērieni" dažkārt ir vientuļi:

Pie visa tiek vainots vīrietis


Foto: AP/Scanpix

Daudzas sievietes tā arī nekad nespēj atzīt savu vainu pie tā, kas noticis vai joprojām notiek. Pēc viņu domām vai vismaz teiktā, brīdī, kad vīrietis visu darīs "pareizi", arī viņām vairs nebūs nekādu problēmu.

Pirmkārt, pasaulē patiešām nav tāda vīrieša, kurš nebūtu vainojams pie kāda no attiecību skandāliem. Un patiešām arī stiprajam dzimumam vajadzētu pacensties aktīvāk rast risinājumu, lai strīdi nemaz nesāktos.

Problēma gan ir tā, ka pagale nekad nedeg viena. Lai kā partneris censtos izvairīties no pāra strīdiem, nekas nemainīsies, ja arī viņa draudzene nedarīs to pašu - aktīvāk meklēs strīda risinājumus vai tos gluži vienkārši nemaz neuzsāks par sīkumiem. Galu galā 99% no kašķu iemesliem varētu atrisināt arī bez asas vārdu apmaiņas.

Atrisinājums meklējams tajā, ka katrs no mums neatkarīgi ne no kā var pieiet pie spoguļa un sev godīgi pajautāt, vai tas, ko es daru, ir labākais, ko es vispār varu darīt? Atbilde reti kad ir "jā". Līdz ar to pirms kārtējo reizi par kaut ko vainot savu otru pusīti, labāk pārdomāt, vai problēma nav risināma kaut kā citādi.


Visas likmes uz skaistām acīm


Foto: AP/Scanpix

Tas, ka sieviete jūtas skaista, ir brīnišķīgi, jo pašapziņa patiešām dzīvē ļoti daudz ko dod, turklāt neskaitāmi pētījumi pierādījuši, ka skaistiem cilvēkiem dzīvē vieglāk sasniegt savus mērķus.

Tomēr skaistums nav atslēga uz visām durvīm. Arī supermodeles nav tikušas uz žurnālu vākiem vai pie bagātiem vīriem, guļot pie televizora. Daudzus pārsteigs, ka liela daļa no viņām ieguvušas izcilu izglītību, apguvušas valodas vai kādas citas zināšanas un intelektuāli neatpaliek no saviem ietekmīgajiem kungiem.

Ja aiz izskatīgās čaulas nekas vairāk arī nebūs atrodams, viss, ko vīrietis no šādas sievietes var gūt, ir sekss un īslaicīgs pašapziņas pacēlums, izejot sabiedrībā. Tās ir vajadzības, kuru apmierināšanai itin viegli var atrast aizstājēju.

Tikai tad, ja sievietei ir arī spēcīgs intelekts, aizraušanās un zināšanas, vīrieši patiesi cīnīsies, lai viņu iegūtu par savu un nelaistu citus konkurentus ne tuvumā.


Mērķis nav vīrietis, bet viņa maks


Foto: AP/Scanpix

Daudzas sievietes ir zelta āderes meklētājas. Viņu galvenā prioritāte, lūkojot partneri, ir viņa algas apjoms un īpašumu portfelītis. Tas savukārt neļauj saskatīt patiesās vērtības, kuras ir svarīgas attiecību uzturēšanai.

Pirmkārt, jāapzinās, ka lielākā daļa vīriešu nav bagāti, nebūs bagāti un patiesībā nemaz nevēlas tādi būt. Tas vien šos meklējumus padara visai sarežģītus, jo statistiski meiteņu, kas vēlas bagātu vīru, ir daudzkārt vairāk nekā pašu bagātnieku.

Turklāt pat tad, ja partneris ir bagāts, viņš visdrīzāk šī statusa sasniegšanai ir ieguldījis daudz darba un zināšanu un itin viegli sapratīs šādu zelta āderu meklētāju mērķus.

Līdz ar to, pat izveidojot attiecības, šīs sievietes netiek ņemtas nopietni. Protams, arī pēdējo plukatu un naudas šķērdētāju izvēlēties par savu mūža mīlestību nebūtu prāta darbs. Tomēr, izvirzot reālas prioritātes un attīstot savas intereses, agri vai vēlu iespējams atrast līdzīgi domājošu dvēseli.


Izskats ir pēdējais uztraukumu iemesls


Foto: AP/Scanpix

Lai gan netrūkst sieviešu (un arī vīriešu), kas kosmetologu saloniņus un frizieri apmeklē teju ik pa pāris nedēļām, lai nepalaistos pietiek arī ar pašrocīgu manikīru un labu smaržu izvēli. Tomēr daudzas sievietes, šķiet, par izskatu, kur nu vēl kosmētikas lietošanu un friziera apmeklējumu nedomā vispār. Visiem, protams, nav jāstaigā vienādiem, taču higiēnas ievērošanai un labai veselībai vajadzētu būt vienām no galvenajām dzīves prioritātēm.

Sievietes nereti uzskata, ka pietiek ar to, ka viņas ir gudras un inteliģentas, lai agri vai vēlu atrastos vīrietis, kurš to spēj novērtēt. Tomēr ikvienam vīrietim gribas, lai viņa sieviete, neatkarīgi no vecuma, zināšanām un varbūt pat jau iegūta prestiža sabiedrībā, izskatītos labi.


Nav vai ir pārāk sliktas seksuālās iemaņas


Foto: AFP/Scanpix

Ir pietiekami audz cilvēku, kuri izvēlas ar seksu nogaidīt līdz sastaps savu īsto un ar viņu piedzīvos savu īpašo kāzu nakti, tomēr sabiedrības pārliecinošais vairākums tā neuzskata. Ja nenobriedušās attiecībās sieviete ļaujas seksuālām rotaļām, viņai jāapzinās, ka viņas seksuālās zināšanas vai to trūkums var būt nozīmīgs aspekts vīrieša izvēlē turpināt attiecības.

Diemžēl daudzas sievietes sevi uzskata par labām mīlas mākslas lietpratējām, bet patiesībā to ir izsecinājušas pašas, jo "vērtējumu" nekad nav saņēmušas. Tā vietā viņas ļoti labprāt runā par vīriešu spējām un pienākumiem gultā.

Ņemot vērā faktu, ka vīriešus uz seksu nav divreiz jāaicina, sievietes var izmantot savus partnerus, lai uzlabotu šīs zināšanas, turklāt gluži vienkārši pavaicāt ko un kā viņuprāt var darīt labāk.


Sliktā pieredze neļauj vairs riskēt


Foto: AP/Scanpix

Sievietes nereti izvēlas palikt vientuļās, garlaicīgās vai pat teju bezjēdzīgās attiecībās, jo reiz tikušas sāpinātas.

Šādas sliktas pieredzes iemesls var būt gan piedzīvotais iepriekšējās attiecībās vai randiņā, darba kolēģu vai citu vīriešu attieksme, kā arī seksuālā izmantošana. Teju visi iepriekšējie iemesli - sevis nekopšana, vīriešu vainošana savās problēmās un citi - var būt radušies tieši šīs sliktās pieredzes dēļ. Tomēr pēdējais, ko šādā situācijā vajadzētu darīt, ir pie tās pieturēties.

Izveidotās barjeras no vienas puses sievietes pasargā, taču no otras - nelaiž pie viņām arī tos, kas velētos sniegt tikai to labāko. Lai cik grūti no tā ir atbrīvoties, ja dzīvē gribas ko mainīt, tas tomēr reiz būs jādara.

Teju visas reliģijas un meditācijas mācības norāda, ka jāsāk ar piedošanu, taču pēc tam viss pamazām sakārtojas pats no sevis.


Viss laiks tiek tērēts 'nepareizajam'


Foto: AP/Scanpix

Ja sieviete apzinās, ka partneris, ar ko viņa ir kopā, nav viņas dzīves mērķis, tad katra papildus minūte un sekunde šajās attiecībās ir zemē nomests laiks.

Šajā gadījumā labākais ko darīt, lai sev palīdzētu izkļūt no šīs situācijas, ir atzīmēt uz lapiņas, datorā vai galvā, kādas attiecības vēlētos un kādas tās ir patlaban. Skaidri saskatot šīs atšķirības, var vieglāk zaudēt bezjēdzīgu žēlumu, bailes no nezināmā un citus šķēršļus, kas traucē no attiecībām laicīgi aiziet.

Turklāt tas noteikti ir jādara, jo kā gan iespējams atrast savu "pareizo" cilvēku, ja visu laiku jārisina problēmas, esot kopā ar nepareizo. Ja tomēr galvā tiek ieņemta doma, ka "tas nav tik vienkārši izdarāms", tad vienīgais vainīgais ir pati sieviete, jo neviens ne pie viena cita ar varu nav piesiets - vienīgās pārmaiņas iespējamas, mainoties pašai.


Pārāk aizņemta izbaudīt vientulību


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Mūsdienīgām sievietēm bieži vien patīk izbaudīt dzīvi vientulībā. Patīk iet un nākt, kad vien sirds kāro, paņemt savā aizgādībā kaķi vai suņuku, ne ar vienu to nepārrunājot, atļauties izšķērdīgas izklaides un šad tad izbaudīt, ka ēdienreizes ārpus mājas uzsauc kāds no draugiem-puišiem.

Ja tie ir patiesie iemesli, viss kārtībā - izbaudiet dzīvi! Tomēr lielākā daļa vientulības mīlētāju šādu dzīvesveidu ir izvēlējušās kā maskas, lai gan patiesībā vēlētos kādu, ar kuru tajā visā dalīties. Ja vientulība ir tikai maska, lēdijai nekad nevajadzētu atklāt vīrietim, ka viņai patīk būt vienai, jo visai iespējams, viņš to tā arī uztvers un necentīsies pārliecināt par pretējo.

Pētījumi pierāda, ka teju visas vientuļās sievietes, kuras patiesībā vēlas sev patstāvīgu partneri, bet to atklāti nespēj atzīt, agri vai vēlu pieņem kādu mājdzīvnieku, kurš kļūst par kārotās kompānijas aizstājēju.


Ikdienā pietrūkst dzirksteles


Foto: AP/Scanpix

Lai gan daudzas daiļā dzimuma pārstāves apzināti izvēlas būt negatīvas vai pat ļaunas, citām gluži vienkārši pietrūkst pozitīvās enerģijas.

Lielākoties tam par iemeslu ir pašapziņas trūkums, neatrisinātas veselības, ģimenes problēmas (ar vecākiem, māsām un brāļiem), bijušo attiecību, darba un citas problēmas vai arī pārāk liela pienākumu apziņa, kas liek sevi pilnībā veltīt citiem, aizmirstot par sevi. Lai kāds arī nebūtu pozitīvas dzirkstelītes trūkuma iemesls sievietes acīs, tas traucē vīriešiem viņu ievērot.

Daudzas sievietes pie tā izvēlas vainot vīriešus, kuri nespēj saskatīt viņu dziļāko būtību, taču šāds apgalvojums ir bezjēdzīgs. Arī vīrieši mēdz pazust darbos, savās problēmās un, ja spēj atrast kaut nedaudz brīva laika, lai paskatītos apkārt, tad vēlas sastapt arī otru tādu pašu, nevis tērēt laiku, lai izprastu kādas nelaimes čupiņas bēdu gūzmu. Tas tā gluži vienkārši nenotiek

Nav vēl atradies 'īstais'


Foto: AP/Scanpix

Kā sievietes, tā arī vīrieši daudz laika pavada "īstās" un "vienīgās" otrās pusītes meklējumos, kas dažiem mēdz ievilkties un ievilkties..

Protams, ne visas attiecības ir veiksmīgas raksturu nesaderības, dažādo uzskatu un citu iemeslu dēļ. Galu galā iepazīšanās parasti notiek vienā vidē, kas ir brīva un nepiespiesta, bet reālā dzīve tomēr ir cita, jau daudz piesātinātāka ar ikdienas problēmām.

Tomēr daudz jaunu un pat vecāku lēdiju problēma ir nerimstošie jau pieminētās "zelta dzīslas" meklējumi. Tāpat daudzas cer atrast jau iepriekš noteiktu izskata, intelekta un rakstura īpašību komplektu, kā dēļ partnerus maina ar aizvien pieaugošu regularitāti, cerot reiz tomēr uzdurties princim baltā zirgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!