Foto: Shutterstock
Mīlestībai nav vecuma ierobežojumu, pastāv tikai cilvēku galvās veidojies standarts, kurš nosaka, ka sievietei jābūt jaunākai par vīrieti vai vismaz viena vecuma. Attiecībām ir lemts veidoties un turpināties, ja šis standarts nav ievērots? Vai varbūt vīriešus uzrunā tieši vecākas sievietes?

Bieži vien ir novērots, ka gados jauni vīrieši precas, veido attiecības ar sievietēm, kuras ir vecākas par viņiem. Francijas prezidents Emanuels Makrons ir precējies ar sievieti, kura ir 24 gadus vecāka. Iepazinās viņi skolā, jo Bridžeta, Makrona sieva, bija skolotāja. Pāris satikās, kad Makronam bija 15 gadi, taču attiecības sāka veidot tikai pēc pilngadības sasniegšanas. Emanuela un Bridžetas Makronu attiecības ir kā piemērs, ka mīlestībā vecumam nav ierobežojumu. Šajā rakstā vari lasīt vēl par citām slavenām sievietēm un viņu jaunajiem vīriem, kuru attiecības likušas sabiedrībā trīt mēles.

Novecošana prasa spēju pārvērst jaunības brīnumu par vecuma "dievišķību". Ja viņi to prot, jaunais varonis var pārvērsties par karali, bet princese – par karalieni. Novecošana prasa spēju atteikties no jauneklīgā ideālisma, taču tas nenozīmē ieslīgšanu sastingumā.

Medijā "Psychology today" ir aprakstīti pētījumu rezultāti, kas izskaidro, kāpēc jaunākus vīriešus interesē vecākas sievietes.

Pētījumos noskaidrots, ka vīrieši vecākas sievietes uzskata par lieliskām partnerēm, jo viņas ir pašpārliecinātākas, pašapzinīgākas, interesantas sarunu biedrenes, kurām raksturīgs temperamentīgums, viņas nekoncentrējas tikai uz ģimenes veidošanu. Šķiet, ka daži vīrieši izvēlas gados vecākas sievietes daļēji tāpēc, ka pastāv vairāk vienlīdzības izjūtas.

Viņi uzsver, ka vecākas sievietes uzmanība vairo viņu pašcieņu, pašpārliecinātību. Šādām sievietēm ir lielāka dzīves pieredze, emocionālā stabilitāte. Viņām piemīt godīgums.

Vīrieši, kuri veido attiecības ar vecākām sievietēm, nespēj kontaktēties ar jaunākām dāmām, jo uzskata, ka ir grūti rast kopīgu valodu, nav kopīgu interešu, ir grūti panākt jēgpilnu sarunu. Šādi vīrieši uzskata, ka sievietes, kas ir jaunākas par viņiem, nav nobriedušas.

Sievietes, kuras ir sasniegušas, piemēram, 40 gadu vecumu, ir pieredzējušas, dzīves gudras. Viņām ir bijuši partneri un attiecības. Viņas ir iemācījušās tikt pāri dzīves, finansiālām un citām krīzēm. Uzsākot attiecības ar šādu sievieti, jāspēj pieņemt viņas dzīve.

Vīrieši, kuri piedalījās pētījumā, apgalvoja, ka sievietes, kuras ir tikai piecus gadus vecākas par viņiem, nav pietiekoši nobriedušas, nespēj dot attiecībām nepieciešamo emocionālo stabilitāti. Bija indivīdi, kuri deva priekšroku sievietēm, kas ir 10 gadus vecākas, jo viņām piemīt pašpārliecinātība, ir skaidri izveidots skats uz dzīvi. Kāds pētījuma dalībnieks teica, ka jaunākas sievietes neļauj vīrietim augt, attīstīties, tā kā to spēj vecāka gada gājuma sievietes.

Lai noskaidrotu sieviešu lomu attiecību veidošanā, bija intervētas sievietes vecuma posmā no 30 līdz 60 gadiem. Viņas apgalvoja, ka biežāk ieņem pasīvo lomu attiecību veidošanā ar jaunākiem partneriem.

Pastāv dažādi aizspriedumi par vecuma starpību attiecībās. Evolucionārā teorija nosaka, ka jaunākām sievietēm vajadzētu dot priekšroku nedaudz vecākiem vīriešiem, lai veiksmīgi varētu veidot ģimeni un turpināt dzimstību. Bieži vien attiecības ar vecāku sievieti tiek nosodītas, jo ir pārkāpta šī teorija.

Iemesli, kāpēc veidot attiecības ar vecāku sievieti:

Labākas sarunu biedrenes


Viņām ir lielāka pieredze, kas veidojusi viņas personību. Plašāks redzesloks, jo dzīves skola spēj dod daudz labu mācību. Nepieredzējušas meitenes nespēj būt tik viedas dažādos jautājumos.

Pašpārliecinātas


Ar gadiem cilvēks iegūst lielāku pārliecību par sevi, izpratni par dzīvi. Vecākas sievietes nekad nebaidīsies izteikt savas domas un vēlmes. Viņas spēj saprast savas emocijas, apzinās, ka dzīve nav drāmas teātris. Viņas nebēgs projām no attiecībām, kad parādīsies pirmās problēmas. Taču viņām ir ļoti svarīgi just, ka ir vērts ieguldīt laiku, enerģiju šādās attiecībās.

Atbildīgas un uz karjeru orientētas.

Sievietes saprot, ka intelekts ir svarīgāks par ārējo izskatu. Viņām ir svarīga sevis izglītošana un pilnveidošana.

Viņas novērtē attiecības.

Vecākas sievietes ir nobriedušas un izprot, cik daudz slēpjas vārdā "attiecības". Viņas ir gatavas strādāt, rūpēties un kopt savas attiecības.

Viņas gultā ir labākas

Viņas dzīves laikā ir izpratušas savu ķermeņa valodu un izpētījušas savu seksualitāti, atklājot erogēnās zonas. Nekautrējas par tām runāt ar vīrieti. Sievietes dzimumakta laikā izbauda gan savu, gan pretējā dzimuma ķermeni, kas mīlēšanos padara vēl izjustāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!