Foto: DELFI
Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka viena no desmit tajā aptaujātajām sievietēm savu mājdzīvnieku mīl vairāk nekā vīru, vēstī portāls "The Brooke".

Savukārt trešdaļa pētījuma dalībnieču atklājušas, ka savu mājdzīvnieku mīl tikpat stipri kā vīru vai draugu.

Pētnieki aptaujājuši vairāk nekā 2000 sieviešu, kurām ir ilgstošas attiecības un mājdzīvnieks.

Interesanti, ka vairāk nekā puse dalībnieču atklāja, ka savu mājdzīvnieku mīl vairāk pēc strīdiem ar vīrieti, savukārt 39 procenti sieviešu atzina, ka viņu pieķeršanās mājdzīvniekam kļūst stiprāka tad, ja ilgstoši netiek saņemta uzmanība no partnera.

Tiesa, viena no desmit sievietēm, kas bija to skaitā, kuras atzina, ka savu mājdzīvnieku mīl vairāk par vīru, par šīm jūtām jutās vainīga, savukārt 41 procents vainas apziņu nejuta.

Jāpiebilst, ka 81 procents sieviešu savu suni vai kaķi vērtē kā pilntiesīgu ģimenes locekli, un 14 procenti pētījuma dalībnieču pat apsver izveidot tetovējumu ar kaķa vārdu.

38 procenti aptaujāto sieviešu atzina, ka nespētu nekavējoties izlemt, vai izvēlēties vīru vai mājdzīvnieku, ja būtu jāizdara šāda izvēle, savukārt 54 procenti priekšroku dotu dzīvniekam.

Interesanti, ka 40 procentus sieviešu mājdzīvnieki nekad nekaitina, ko nevarētu teikt par partneriem, bet vairāk nekā puse vīrieti pamestu, ja viņš nespētu pieņemt sievietes mājdzīvnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!