Jautājums par to, vai viendzimuma pāriem vajadzētu oficiāli reģistrēt savas attiecības, jau vairākus gadus Latvijā ir diezgan aktuāls temats. Idejai netrūkst ne atbalstītāju, ne kritiķu. Lūk, ko par nepieciešamību reģistrēt kopdzīvi raidījumā "Sieviete. Personīgi" saka tie, kam ir attiecības ar sava dzimuma cilvēku.

Stilists Rojs Rodžers Linkevičs atklāj, ka savas precības labprāt atzīmētu ar ballīti. Tās apjomi būtu atkarīgi no viņa garastāvokļa. “Es gribētu precēties tāpēc, ka tas vienkārši ir jauki – apliecināt sevi kādam oficiāli,” viņš norāda. Stilists teic – kāzas patīk visiem, un arī viņš tās vēlētos kādreiz piedzīvot. “Kāpēc, lai es nevarētu izbaudīt tādu pasākumu savā dzīvē?”

“Es ļoti gaidu to brīdi, kad tas būs atļauts Latvijā,” saka dziedātāja Katy Tindemark. Viņa norāda, ka atrast sava dzimuma partneri ir grūtāk nekā pretējā dzimuma partneri. Mūziķe ir pārliecināta, ka homoseksuāliem pāriem iespēja oficiāli reģistrēt savas attiecības ir pat daudz svarīgāka nekā heteroseksuāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!