Foto: Shutterstock

Aizdomājoties par laulības dzīvi dotajā brīdī vai nākotnē un iztēlojoties, kā kopdzīve ar partneri varētu mainīties pēc attiecību oficiālas noformēšanas, teju katra sieviete ir sev uzdevusi jautājumu: "Ko laulības dzīvē vēlas saņemt vīrieši?" Lai noskaidrotu atbildes uz šo jautājumu, vērsāmies pie sev zināmiem stiprā dzimuma pārstāvjiem, kuri laulībā ir jau vairākus gadus. Lūk, būtiskas atbildes, ko saņēmām!

Visticamāk, jau nojaut, ka atbilde būs pagalam vienkārša – ikviens vīrietis no savas mīļotās vēlas saņemt cieņu, atbalstu, maigumu, mīlestību, kaisli, godīgumu, spēju un vēlmi sadarboties kopīgu mērķu labā, māku ieklausīties un sarunāties, šīs īpašības un prasmes minot kā būtiskākās pāra kopdzīvē.

Tāpat, pārrunājot šo jautājumu ar mūsu mīļotajiem partneriem, kā arī paziņām un kolēģiem, secinājām, ka ar šīm īpašībām gan nebūs pietiekoši. Arī vīriešiem, gluži tāpat kā mums, sievietēm, ir būtiska šī netveramā pilnīgas sapratnes un saskaņas sajūta.

Lūkojos pēc komandas biedra un lojalitātes

Foto: Shutterstock

"Plānojot kopdzīvi un ģimenes veidošanu ar sievieti, man svarīgi bija atrast kādu, kura mani uztver kā komandas biedru, ir ar līdzīgām dzīves vērtībām, uzskatiem un mērķiem. Spēj saskatīt dzīves sūrumu, ar to rēķinoties, taču tai pat laikā neaizmirst baudīt tās skaistumu un īpašos mirkļus. Es neesmu no cilvēkiem, kurš vēlas kādu vadīt, taču man nav pieņemama arī sekošana pavadā. Sev līdzās vēlos sievieti, kura šai dzīves ceļojumā nedomājot būtu gatava doties man līdzi, taču laiku pa laikam ar prieku aizvestu arī mani vien viņai zināmā virzienā. Esmu gandarīts, ka man ir laimējies šādu partneri atrast," atklāj Kārlis*.

Svarīgi ir ne tikai dot, bet arī saņemt

Foto: Shutterstock

"Lai attiecības būtu saskaņas un laimes pilnas, tajās ir jāvalda mīlestībai, kaislei, intimitātei un maigumam. Un tam līdzvērtīgi jāplūst gan no vīrieša, gan no sievietes, abiem esot devējiem un ņēmējiem. Arī es vēlos tikt iekārots un justies lolots. Priecājos, ka mana sieva spēj to izrādīt un sniegt man šīs sajūtas. Kaut ar maigiem pieskārieniem ikdienā, ko man ir tik svarīgi sajust. Tāpat vēlos just viņas iekāri un drosmi izrādīt vajadzību pēc manis. Tas uztur savstarpējo kaisli un rada ikvienam pārim tik būtisko intimitāti. Man nekas vairāk nav vajadzīgs – vien apziņa, ka viņa mani mīl tikpat spēcīgi kā es viņu, ka viņai mana klātbūtne ir tikpat nepieciešama kā gaiss, ko elpot," stāsta Ritvars.

Dalīties kopīgos sapņos

Foto: Shutterstock

"Savu sievu bildināju tāpēc, ka zināju – viņa ir cilvēks, kurš mani atbalstīs, iedvesmos un uzmundrinās ikvienā dzīves situācijā. Viņa ir mana uzticības persona, ar kuru varu dalīties savos sapņos un pārdrošākajās iecerēs. Un viņa nebaidās atklāt savus mērķus man. Lai cik neprātīgi arī tie reizēm nebūtu. Man ir svarīgi, lai mana sieviete mani pieceltu kājās tad, kad zudusi motivācija un apņēmība, kā arī ar tādu pat sirsnību svinētu manas uzvaras. Uzskatu, ka laulātie draugi ir viens otra virzītājspēks. Vismaz tā būtu jābūt," spriež Mārtiņš.

Cieņa pret saistībām

Foto: Shutterstock

"Apzinos, ka mīlestība un laulība ne vienmēr nozīmē smieklus, laimi un taureņus pakrūtē. Tajā ir arī strīdi, šķietami nepārvarami šķēršļi un garš ceļš, kas veicams, līdz izdodas pilnībā izprast vienam otru, savstarpēji pieslīpējoties. Tāpēc man ir tik svarīgi, lai sieviete, ar ko esmu izvēlējies pavadīt savu dzīvi, laulību saistības godātu un cienītu tāpat kā es. Tas ir pienākums, ko, reiz uzņēmušies, mēs pildām visu mūžu. Es nespētu būt ar sievieti, kura pie pirmajām grūtībām būtu gatava pagriezties un aiziet labākas dzīves meklējumos. Tas nav domāts man," ir pārliecināts Arvīds.

Vieglums sajūtās

Foto: PantherMedia/Scanpix

"Tā kā pats dzīvi tveru viegli, man ir būtiski, lai arī mana sieviete lieki nepārdzīvotu par situācijām, ko nav iespējams mainīt vai ietekmēt. Esmu laimīgs, ka mana sieva un bērnu māte, arī gadiem ejot, ir pratusi saglabāt zināmu bezrūpību savā attieksmē pret visu notiekošo. Tieši tāpēc es apzinos, ka, lai kādas problēmas mūs arī nepiemeklētu, mēs vienmēr no tām izkulsimies ar pēc iespējas mazākām negatīvām sekām, neļaujot notiekošajam sevi pārlieku ietekmēt vai kaitēt mūsu ģimenei un attiecībām. Ikdienā ir svarīgi just šo drauga plecu, kas, kā nojaušu, ir būtiski arī manai mīļotajai. Tad nu abi cenšamies viens otram to nodrošināt, baudīt dzīvi, viens otru un lieki, kā saka, neiespringt par sīkumiem," pasmaida Harijs.

*Šeit un turpmāk vārdi mainīti - red.piez.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!