Foto: Shutterstock
Ilgstošās attiecībās nereti pienāk brīdis, kad viens no otra esat atkarīgi, jo jums ir kopīgi draugi, dzīves vieta, mājdzīvnieks vai jebkas cits. Tāpat, lai neiestātos rutīna, tu no sava partnera sāc gaidīt ar vien vairāk jaunu priekšlikumu un viņa rīcībā sagaidi neīstenojamas izmaiņas.

Iespējams, tev šķiet, ka tas, ko gaidi no partnera nav nekas īpašs, un tu to vēlies, jo tas nāks par labu attiecībām, taču tas var radīt pretēju efektu. Neīstenojamas gaidas un cerības par izmaiņām partnera rīcībā var būt šķiršanās iemesls.

Lasi tālāk un uzzini portāla ''Prevention'' ekspertu uzskaitītās lietas, kuras, ja nevēlies attiecībām pielikt punktu, tev nekad nevajadzētu pieprasīt no sava partnera.

Tu liec viņam izvēlēties starp sevi un viņa vecākiem


Iespējams, tev ir kaut kādas nesaskaņas ar partnera vecākiem, taču atceries, ka mēs neizvēlamies savus vecākus, un to nav darījis arī tavs partneris. Tāpat viņa māte ir iemesls, kāpēc viņš elpo un ir ar tevi. Tāpēc, ja arī tu nespēj ar dzīvesbiedra vecākiem sadzīvot, neļauj kašķiem ņemt virsroku, kas tavu partneri var nostādīt neērtā situācijā – izvēles priekšā starp tevi un viņa vecākiem. Ja šīs domstarpības traucē jūsu attiecībām, aprunājies ar savu partneri zem četrām acīm.

Gaidi, ka viņš būs kā tava labākā draudzene


Jā, partneriem vienam ar otru vajag dalīties sajūtās un pieredzēs, taču tev nav partnerim jāzvana, jāraksta vai pie viņa jāiet ikreiz, kad vēlies par kaut ko pažēloties. Vīrieši ir tendēti atpazīt un atrisināt radušās problēmas, bet sievietes izpauž savas sajūtas, lai kļūtu emocionāli tuvākas ar draudzeni vai savu partneri. Tāpēc, ja tu vienkārši gribi pasūdzēties, nevis rast risinājumu savai sāpei, labāk uzraksti vai piezvani kādai draudzenei.

Vēlies, lai viņš nekad neievērotu citas sievietes


Es godīga pret sevi – tev šķiet pievilcīgs tavs treneris, pie kura ej katru trešdienu, vai tev laiku pa laikam uz ielas paiet garām kāds izskatīgs vīrietis. Tas, ka jūs esat kopā un viens otram, nenozīmē, ka acis kļūst aklas, kad pretī nāk kāds pievilcīgs pretējā dzimuma pārstāvis. Tāpēc, ja arī tev kāds cits vīrietis liekas izskatīgs, negaidi, ka tavs partneris vairs neredzēs izskatīgas sievietes.

  • Šeit uzzini, kas notiek attiecībās pēc sānsoļa veikšanas.

Tu prasi, lai viņš atsakās no saviem hobijiem


Viņa intereses un hobiji ir tas, kāpēc tev viņš vispār ir iepaticies. Ja viņš uz kādu vakaru nozūd vai kādā nedēļas nogalē ir ieplānojis aktivitātes bez tevis, tas nenozīmē, ka viņš no tevis atsvešinās vai grib šķirties. Tas vienkārši viņu dara laimīgu. Tāpēc neliec viņam no tā atteikties vien tāpēc, ka vēlies, lai viņš visu savu brīvo laiku pavada tikai ar tevi.

Gaidi, ka viņš kļūs par pavisam citu vīrieti


Esot ilgstošās attiecībās, ir pavisam normāli, ja reizēm pie sevis domā: ''Kāpēc mēs vispār sākām tikties?'' Taču, iespējams, tas, ko tu savā partnerī neieredzi visvairāk, ir arī tas, ko tu viņā visvairāk mīli. Piemēram, tev riebjas tas, ka viņš vienmēr kavē un nespēj iekļauties savā grafikā, taču tu mīli to, ka viņš ir spontāns. Protams, ir svarīgi, ka viņš atceras par kopīgu teātra apmeklējumu vai pierakstu pie zobārsta, taču, ja viņš nokavē vakariņas vien desmit minūtes, nav iemesla viņam likt mainīties.

Gribi ar viņu dalīties itin visā


Iespējams, viņš aizgāja ar tevi kopā uz kino skatīties jaunāko romantisko komēdiju, jo zināja, ka tu to ļoti vēlies. Taču, ja viņam patiesībā ne visai patīk šis žanrs, neliec viņam iet kopā ar tevi atkal un atkal. Atļauj viņam pabūt vienam, jo arī tev ir vajadzīgs laiks sevi.

  • Šajā rakstā lasi, kā attiecībās nepazaudēt sevi.

Vēlies, lai viņš atsakās no saviem draugiem


Iespējams, attiecību sākumā tavam partnerim bija kāds draugs, ar kuru tu nekādi nespēji rast kopīgu valodu un kurš vienmēr atrada iemeslu kopā ar jums pavadīt kādu vakaru. Taču nesaskaņas vai nepatika nav iemesls, kāpēc partnerim pieprasīt atteikties no viņa draugiem. Tāpat kā tev ir nepieciešams laiks kopā ar draudzenēm, arī viņam ir nepieciešams laiks kopā ar saviem draugiem. Ja tu lūgsi viņam pārstāt ar tiem tikties, viņš kļūs nelaimīgs.

Gaidi, ka viņš atcerēsies visu


Iespējams, tu atceries katru vārdu, ko viņš teica jūsu pirmajā randiņā, vai atceries, kādi laikapstākļi bija dienā, kad viņš atzinās tev mīlestībā. Taču tu nevari gaidīt, ka arī viņš atceras tikpat daudz. Zini, ka tas nebūt nenozīmē, ka viņam tas viss nerūp – vienkārši sievietes atmiņas, kas atstājušas emocionālu iespaidu, atceras labāk nekā vīrieši. Tāpēc, ja viņš neatminas, kas tev bija mugurā jūsu trešajā randiņā, vai ko tu viņam pagatavoji jūsu trīs gadu kopdzīves jubilejas vakariņās, neļaunojies. Tāpat nozīmīgākos mirkļus jūsu dzīvē vari atzīmēt viņa kalendārā, lai palīdzētu viņam tos atcerēties.

Liec viņam būt pieaugušajam


Neviens neizturas visu laiku kā pieaugušais – ir brīži, kad muļķojamies un vēlamies atkal sajusties kā bērnībā. Taču, ja tu pārlieku bieži uzvedies kā bērns , liekot viņam būt vienīgajam pieaugušajam, tas attiecībām neko labu nenodarīs. Piemēram, pēc strīda tu uz laiku iespītējies un pārstāj ar viņu runāt, taču tas neatrisina strīda cēloni. Šāda un cita līdzīga uzvedība ar laiku var novest pie šķiršanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!