Foto: Privātais arhīvs
Savu Ziemassvētku sapni pērn izdzīvojuši koknesieši Kristīne un Raimonds. Viņi saderinājās ļoti skaistā laikā un atmosfērā. Gaisā virmojot piparkūku smaržai, varētu sacīt, ka Ziemassvētku vecīša skatiena pavadīts, tieši 24. decembra vakarā Raimonds lūdza Kristīnes roku.

Abi kopā ir jau 11 gadus. Pa šo laiku pārim pievienojušās arī divas skaistas princeses. Tomēr stabilajā kopdzīvē precības iepriekš nav bijušas aktuālas. "Man tas nebija saistoši, bija labi tāpat. Tīri arī ģimenes pieredze – gan Raimonda, gan mana – rādīja, ka laulība neko labu nedod. Tāpēc izlēmām – kad paši būsim gatavi, tad arī precēsimies. Bet runas par to kopumā nebija, mēs zinājām savu nostāju."

Kristīne prāto, ka Raimonda dzinulis šādam solim varētu būt tas, ka tieši tas bija laiks, kad viņš bija izveidojis savu biznesu, kas, protams, ievieš zināmu stabilitāti kā viņa, tā arī ģimenes dzīvē. Raimondam bildinājums prasījis zināmu sagatavošanos. Tā kā ikdienā Kristīne gredzenus nevalkāja, tad, piemēram, gredzena izmēru topošais vīrs esot jautājis Kristīnes māsai, jo pats to nav zinājis. Raimonds lūdzis arī Kristīnes mammas svētību, lai apprecētu vienu no četrām viņas meitām.

Ziemassvētkos parasti visa radu saime pulcējas laukos pie Kristīnes mammas. Tur kopā svētkus svin visai prāvs ļaužu pulciņš, jo Kristīnei ir vēl trīs māsas, visām kopā – seši bērni. Ikdienā kuplā radu saime nemaz tik bieži netiekas, tādēļ Ziemassvētki visiem ir ļoti īpaši. Ģimenei svētkos ir tradīcija – Ziemassvētku vecītis, kas apmeklē ģimeni ik gadu, apdāvina vien jaunākos ģimenes locekļus.

Kad bērni bijuši jau apdāvināti, Ziemassvētku vecītis paziņojis, ka viņam ir vēl kāda dāvana. Kristīne esot bijusi neizpratnē, jo dāvanas taču pieaugušajiem netiekot dāvinātas. Šajā brīdī ieslēgusies sievietes intuīcija, liekot saprast, ka viņai veltītā dāvana noteikti ir ļoti īpaša, citādi jau netiktu dāvāta. Kristīne neesot vēlējusies atvērt dāvanu visu acu priekšā, tomēr pakļāvusies ģimenes uzstājīgajiem uzsaucieniem, ka dāvana ir jāatver.

Ziemassvētku vecītis Kristīnei priekšā nolicis lielu, lielu pītu grozu. Noņemot vāku – tur iekšā bijis katliņš, kurš pamatīgi aizskočots, lai tik veikli netiktu klāt tā saturam. "Katliņā atradās atvērta gredzena kārbiņa ar gredzenu. Raimonds uzreiz krita uz ceļa visu acu priekšā. Tas bija ļoti skaisti un negaidīti. Visskaistāk jau tas ir tāpēc, ka tas notika pie manas mammas. Raimonds varēja pasniegt gredzenu arī divatā, bet viņš izvēlējās tik nozīmīgu dienu, ko varēs atcerēties vienmēr," tā Kristīne.

Šī diena noteikti paliks Kristīnes un viņas ģimenes atmiņās, kā silts un patīkams mirklis.

Skaistais pāris nolēmis mīt gredzenus zīmīgā datumā – nākamā gada 7. jūlijā jeb 7.07.2017. Viņi ieplānojuši šo dienu izdzīvot kā īstu sapni, veidojot skaistas kāzas, un neko šai dienai nežēlot, jo "ja taisa, tad taisa uz pilnu klapi!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!