Foto: Shutterstock
Skatoties filmas vai lasot grāmatas, bieži vien orgasma sasniegšana tiek attēlota kā vienkāršākā lieta uz pasaules – sasit knipi un esi nonākusi baudas virsotnē. Realitātē gan viss tik vienkārši nav, un bieži vien pie orgasma nesasniegšanas vainojam partnerus. Lai gan, nenoliedzami, no viņu prasmīgajām darbībām daudz kas ir atkarīgs, arī dāmas pašas var sev palīdzēt gultas priekus padarīt daudz, daudz baudāmākus.

Nav noslēpums, ka ne visas sievietes sasniedz orgasmu katrā seksa reizē. Kā liecina pētījums, kurā piedalījās 1500 seksuāli aktīvu sieviešu un vīriešu vecumā no 16 līdz 64 gadiem, dāmas orgasmu kulmināciju sasniedz daudz retāk nekā vīrieši. Lai gan 81 procents aptaujāto daiļā dzimuma pārstāvju atzina, ka nespēj sasniegt kulmināciju katra dzimumakta laikā, 95 procenti ir apmierinātas ar situāciju.

Lai sieviete sasniegtu orgasmu, daudzām lietām ir jāsastājas "pa plauktiņiem", piemēram, jābūt maksimālai koncentrācijai, uzticībai partneru starpā, iespējams, arī lubrikantam, pareizajai pozai un nedaudz veiksmei. Nenoliedzami, arī process sagādā baudu, tāpēc ne vienmēr kulminācija ir svarīgākā, taču regulāra palikšana ar garu degunu var raisīt dusmas, neapmierinātību, kā arī problēmas ikdienas attiecībās aiz guļamistabas durvīm.

  • Jāpiebilst gan, ka arī orgasma veidi var būt dažādi. Klitoriālais orgasms tiek sasniegts, stimulējot erogēno zonu, kas atrodas savienojumā starp mazajām kaunuma lūpām. Savukārt vaginālais jeb "G" punktu tiek sasniegts, stimulējot jutīgo vieta, kas atrodas aptuveni trīs līdz sešu centimetru dziļumā uz maksts priekšējās sieniņas. Par kombinēto un vēl citiem orgasmu veidiem uzzini šeit.


Varētu šķist, ka vaginālo orgasmu sievietei seksa laikā ir daudz sarežģītāk kontrolēt, jo par tā sasniegšanu atbild vīrieša dzimumloceklis vai pirksti, tomēr arī dāmas pašas var uzlabot savu seksuālo dzīvi. Turpinājumā iepazīsties ar "Glamour" ieteiktajiem veidiem, kā vari ņemt grožus savās rokās un palīdzēt sev sasniegt orgasmu.

Nav priekšspēles, nav orgasma

Foto: Shutterstock


Daudzām sievietēm priekšspēle ir galvenais faktors, kas nosaka – orgasms tiks sasniegts vai nē. Šis process ir ļoti daudzveidīgs, sākot no pikantām spēlēm un īsziņām visas dienas garumā un beidzot jutekliskiem pieskārieniem un skūpstiem erogēnajās zonās. Šī iemesla dēļ eksperimentēt gataviem partneriem priekšspēle nekad nekļūst garlaicīga, taču tās laikā pieaug uzbudinājums, kas var palielina vaginālā orgasma iespējamību.

Iespējams, tūkstošiem reižu jau dzirdēts veids, tomēr nekas nav efektīvāks par komunikāciju. Ja reiz esi gatava mesties ar konkrēto cilvēku palagos, tev jābūt gatavai runāt par svarīgiem, mulsinošiem un privātiem jautājumiem, tostarp – vēlmēm guļamistabā. Ja runa ir par orgasmiem, nemaz lielā sēšanās pie apaļā galda nav nepieciešama, jo vislabāk savas vēlmes izprast un paskaidrot varēsi tieši seksa laikā. Reizēm virsotņu sasniegšanai partnerim nepieciešams vien par pāris centimetriem novirzīties zemāk vai paātrināt roku darbību, tādēļ nelaupi sev un otram baudu savas nedrošības dēļ.

Starp citu, orgasma nesasniegšana ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēkiem ar vienu seksa reizi nepietiek. Iespējams, otrā vai trešā reize būs laimīga abiem, tāpēc uz dāmu ierosinājumu mesties palagos vēlreiz kungiem ieteicams būt atsaucīgiem.

Trenē iegurni un neaizmirsti stimulēt

Foto: Shutterstock


Vai esi dzirdējusi par tādu lietu kā intīmais fitness? Tā ir iegurņa pamatnes muskulatūras aktivizācija. Šī muskulatūra atrodas iegurņa apakšējā daļā, un tā balsta sievietes reproduktīvos orgānus. Arī klitors ir daļa no iegurņa pamatnes muskulatūras. Ja klitora sistēma ir neapzināta vai atrofējusies, tad sieviete vairs nespēj gūt baudu intīmās tuvības laikā.

Tas nozīmē, ka ceļš uz baudas virsotnēm nesākas ar pirmajiem pieskārieniem – tas ir darbs pašai ar sevi un savu ķermeni. Šeit talkā ņemami intīmie trenežieri, taču, kā portālam "Viņa" sacījusi iegurņa pamatnes un maksts muskulatūras attīstīšanas programmu autore un trenere Jana Paegle, tie rezultātu nesniegs, ja sieviete apzināti neiesaistīs iegurņa pamatnes un maksts muskulatūras kustības.

Ir sievietes, kuras spēj sasniegt orgasmu, tikai stimulējot klitoru. Tas var iedragāt pašvērtējumu kā sievietei, tā arī vīrietim, taču šeit svarīgi saprast, ka daudzas sievietes sasniedz orgasmu tikai kombinētā veidā, un tas nav nekas slikts. Ja orgasma sasniegšana tev rada problēmas, neaizmirsti seksa laikā stimulēt arī klitoru, jo tas var palīdzēt izbaudīt vēl nebijušas sajūtas. Starp citu, stimulāciju var panākt, izmantojot gan paralēlus, gan arī pretējus ritmus.

Kustini gurnus un nemēģini sprintot

Foto: Shutterstock

Lai gan ir sievietes, kurām tīk seksā ņemt virsroku, nereti dāmas aktīvāko daļu atstāj vīriešu rīcībā. Taču skaidrs ir viens – pasīva gulēšana, kamēr partneris cenšas tevi aizvest līdz baudas virsotnēm, nav pareizā recepte, lai orgasms realizētos dzīvē. Tik vienkārša rīcība kā gurnu pacelšana, virzīšana uz priekšu, guļot uz muguras, var darīt brīnumu lietas un veicināt kulminācijas sasniegšanu.

Tāpat laiku pa laikam der partnerim atgādināt, ka tavos spēkos nav orgasmu paātrināt brīdī, kad viņš tuvojas baudas virsotnēm. Lai gan šis fakts ir loģisks un seksuāli aktīviem cilvēkiem zināms, partneris, vēloties kā labāk, nedabīgi uzspiež sievietei orgasma sasniegšanu, taču šādā veidā process patiesībā tiek vēl vairāk nobremzēts. Visbiežāk šī problēma izpaužas jau priekšspēles laikā, kad vīrieši labprāt gaida, kad viņi tiks apmierināti orāli, savukārt sievietes erogēno zonu stimulēšanai šķietami laika nepietiek.

Vērts paturēt prātā, ka skūpstiem nevajadzētu apstāties tikai pie lūpām. Šajā rakstā minētas ķermeņa daļas, kuru neignorēšana un aplaimošana ar glāstiem var rezultēties papildu uzbudinājumā.

Gultas prieki vienatnē

Pašapmierināšanās ir delikāta tēma, par kuru daudzi kautrējas runāt. Tas nav stāsts par intereses zudumu pret partneri vai sliktu seksuālo dzīvo – intīmajā nodarbē cilvēks iepazīst savu ķermeni, domā tikai un vienīgi par savu labsajūtu, tādējādi atbrīvojoties arī no nedrošības un kompleksiem, kas arī var būt iemesls orgasma nesasniegšanai seksa laikā.

Saprotams, visam ir robežas, tāpēc ar to nevajadzētu arī pārspīlēt, jo aizraušanās ar pašapmierināšanos var radīt arī samazinātu jutību vai pat grūtības veidot attiecības. "Huffpost" gan skaidro, ka tas nesamazina vēlmi pēc seksa, gluži otrādi – iepazīstoties tuvāk ar orgasmu, cilvēkam var būt vēlme to atkārtot dažādos veidos un pēc iespējas vairāk.

Masturbēšanas kaitīgums ir viens no izplatītākajiem seksa mītiem. Kāpēc tā, lasi šajā rakstā.

Neapslāpē kliedzienus un ļaujies mirklim

Foto: Shutterstock

Neapslāpētus vaidus un baudkārus vārdus seksā vēlas dzirdēt teju katrs. Tas arī pašam ļauj kļūt atbrīvotākam, kā rezultātā uzbudinājums rodas ne tikai no pieskārieniem un dzimumlocekļa kustībām, bet arī izkliegtajām vai ausī iečukstētajām frāzēm. Savus kliedzienus noteikti nevajag apslāpēt, jo jebkāda veida ierobežojums var rezultēties orgasma nesasniegšanā.

Neskatoties uz to, ka dažiem pāriem spontānais sekss starp ikdienas darbiem liek asinīm riņķot straujāk, ir cilvēki, kuri nespēj procesu izbaudīt, pilnībā neatslēdzot prātu no citām problēmām un pienākumiem. Ja vēlies sasniegt kulmināciju, netīrās veļas kalni, termiņi darbā, vakariņu plāni vai kleitas gludināšana jāatstāj aiz durvīm. Vieglāk pateikt nekā izdarīt, taču romantiskas gaisotnes radīšana un atslābināšanās, piemēram, ar masāžas palīdzību var būt risinājums.

Lai arī cik ļoti orgasmu gribētos sasniegt, uz to nevajag ieciklēties, jo papildu stress iespējamību tikai attālinās. Eksperimentējiet, izmēģiniet jaunas pozas, iespējams, arī kādas rotaļlietas, un ar laiku arī baudas virstoņu sasniegšana nekur neizpaliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!