Ikvienam cilvēkam ir nepieciešams laiks, ko pavadīt vienatnē, ar savām domām, prom no cilvēkiem. Reizēm mēs paši saprotam, ka slikto pašsajūtu rada vēlme aizlaisties no visiem un kaut stundu pavadīt mierā un klusumā. Tomēr ir reizes, kad mūsu rīcība un sajūtas skaidri norāda, lai veltām laiku pārdomām. Diemžēl mēs ne vienmēr atpazīstam situācijas, kurās labākais risinājums ir brīdis vienatnē.

Iedvesmojoties no "Healthline" ekspertu vēstītā, piedāvājam iepazīties ar pazīmēm, kas liecina – tev nepieciešams laiks sev.

Nekas vairs nesagādā prieku


Tā var būt viena no pirmajām pazīmēm, ka vajag pabūt vienatnē – nekas vairs nesagādā prieku un skaļas viesības tev uzdzen zobu sāpes. Iespējams, tu jūties garlaikota, bet tajā pašā laikā vilcinies turpināt iesāktos projektus vai uzsākt jaunu ieceru realizēšanu. Atjaunot prieku par lietām, kā arī vairot iedvesmu un spēku, var vienkārša pabūšana vienatnē. Reizēm pietiek ar dažām stundām miera un vienatnes, lai spēki atgrieztos.

Tu vēlies apēst visu un uzreiz


Ja esi no cilvēkiem, kas ēd emociju ietekmē, tad arī vēlme pēc vienatnes var radīt sajūtu, ka gribas apēst visu, kas pagadās pa rokai. Ja neesi izsalkusi, bet šķiet, ka jājož uz veikalu iegādāties visu iespējamo veidu eklērus, mīļākos čipsus un citus našķus, pamēģini tā vietā veltīt laiku sev. Ieej karstā vannā, līdzi ņemot kādu labu grāmatu. Reizēm var palīdzēt liela glāze ūdens, ko izdzer, esot vienatnē un ļaujoties domu plūdumam.

Tevi aizkustina teju viss


Ikviens ir piedzīvojis reizes, kad aizkustina teju viss un, skatoties situāciju komēdiju, tu ne tikai smejies, bet arī raudi kopā ar seriāla varoņiem. Var gadīties, ka tevi saraudina saplīsusi glāze vai nolūzis nags. Atceries, ka brīžos, kad mūs neiedomājami aizkustina sīkumi, nereti iemesls meklējams dziļāk – tavā vispārējā labsajūtā. Šādās reizēs ir vērts veltīt laiku pārdomām. Atrodi iespēju pabūt vienatnē un padomāt par to, vai gadījums patiešām ir tik aizkustinošs. Ja atbilde ir nē, mēģini saprast, kas licis tev reaģēt pārāk emocionāli – varbūt esi ārkārtīgi izsalkusi, bet, iespējams, tevi satrauc strīds ar ģimenes locekli vai arī esi pārslogota darbā. Tad, kad esi sapratusi, kas īsti ir cēlonis, centies atrast risinājumu situācijai. Reizēm arī lūgums pēc nelielas palīdzības var ievērojami uzlabot situāciju.

Tu sāc izgāzt dusmas uz saviem mīļajiem


Konflikti un nesaskaņas ir normāla ikvienu attiecību sastāvdaļa. Tomēr, ja pēdējā laikā tevi sadusmo teju jebkas, ko dara kāds tuvs cilvēks, un tu aizsvilsties neticami ātri, ir nepieciešams apstāties. Arī šādās reizēs nekaitēs, ja pavadīsi kādu brīdi vienatnē, mēģinot saprast, kas ir patiesais tavu dusmu cēlonis. Strīdoties to noteikti neatklāsi.

Tu vēlies paslēpties no visa un visiem


Šis signāls ir nepārprotams. Reizēs, kad to vien vēlies, kā palīst zem gultas vai paslēpties skapī, kur vari pabūt viena, to arī vajag darīt. Izslēdz telefonu un dodies uz vietu, kur tevi neviens netraucēs. Pat dažas stundas pilnīgā mierā un klusumā var darīt brīnumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!