Foto: Shutterstock
Mēs visi spējam smīdināt, bet nepieciešams talants, lai liktu histēriski smieties veselai cilvēku grupai, kā arī ar veselīgu ironiju uztvert nebūt ne tās patīkamākās dzīves situācijas. Lūk, sešas, "Huffington Post" apkopotas, pazīmes, ka tev ir apbrīnojama humora izjūta, kuras vari uztvert arī kā ieteikumus tās attīstīšanai.

Smiekli ir tava prioritāte


Foto: Shutterstock
Kā mēdz teikt - "Smiekli uzlabo dzīvi". Neviens to nezina labāk, kā tie, kuriem ir laba humora izjūta. Šādi cilvēki ne vien cenšas sasmīdināt citus, bet iespējami bieži smejas arī paši. Pateicoties tam, viņi ir veselāki un laimīgāki. Pētījumi liecina, ka smaidīšana acu mirklī uzlabo noskaņojumu un smiešanās mazina spriedzi un stresu.

Tu pieņem sevi tādu, kāds esi


Foto: Shutterstock
Mēs visi nevaram būt tādi kā Dženifera Lourensa (lai gan gribētu), kura ir tik bezbailīga, ka pēc savu kailfoto skandāla spēja publiski pasmieties par saviem trūkumiem, tomēr kopumā arī dzīvespriecīgi cilvēki nav tik paškritiski, kā citi. Cilvēki ar labu humora izjūtu pieņem savus trūkumus un prot par tiem pasmieties (un tos aizmirst). Arī citiem vajadzētu to iemācīties, jo savu trūkumu pieņemšana ir ļoti svarīga laimīgas dzīves sastāvdaļa, bet tas netiek darīts pietiekami bieži.

Radošums


Foto: Shutterstock
Vairumam no mums ir jāpiepūlē smadzenes, lai veikli izdomātu kādu asprātīgu joku, kas liktu citiem smaidīt. Savukārt cilvēki ar labu humora izjūtu mēdz būt daudz radošāki, arī smieklīgām replikām attiecīgi izskanot bez piepūles un biežāk. Un tas nav vienīgais zināmais labums - kādā 2014. gada pētījumā tika noskaidrots, ka smiešanās uzlabo arī īslaicīgo atmiņu.

Apzinīgums


Foto: Shutterstock
Ir atšķirība starp nekaitīgiem jociņiem un ņirgāšanos, un, tie kuriem ir laba humora, izjūta šo atšķirību zina.  "Lielākā daļa joku balstās uz smiešanos par citiem cilvēkiem. Es uzkatu, ka tā tas ir huligānisms," 2012. gadā "CBS" ziņu raidījumā stāstīja komiķe Elena Dedženeresa. "Tādēļ es gribu būt kā piemērs tam, ka ir iespējams būt smieklīgam un laipnam un smīdināt citus, nevienu neaizvainojot."

Laba veselība


Smiekli patiešām ir labākās zāles, un cilvēki ar labu humora izjūtu to apzinās. Ķiķināšana uzlabo iekšējo orgānu darbību un stiprina imūnsistēmu, kā arī remdē sāpes. Pēc Bolderā atrodamās Kolorādo Universitātes asociētā profesora Pītera Makgrova domām, humors sniedz fizisku un emocionālu labumu. "Labs humors var būtiski uzlabot cilvēka dzīvi," viņš apgalvoja žurnālam "Psychology Today". "Labāk izprotot humoru, mūsuprāt, būs iespējams palīdzēt, uzlabot cilvēku dzīves. Gan palīdzot pārvarēt stresu un fiziskas sāpes, gan iedvesmojot izmantot humoru ikdienas situāciju risināšanā."

Novecošana ir normāla tavas dzīves sastāvdaļa


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lielāko daļu cilvēku katra nākamā dzimšanas diena satrauc aizvien vairāk, bet ar labu humora izjūtu apveltītos indivīdus tās it nemaz neuztrauc. 40. dzimšanas dienai veltītās apsveikuma kartītes? Joki par to, ka izskaties vecāks? Nekas sevišķs! Šāda attieksme, iespējams, ļautu jums dzīvot ilgāk. Kāds pētījums liecina, ka humora izjūta nodrošina to, ka pensijas vecums pienāk vēlāk. Nāciet tik šurp, dzimšanas dienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!