Nav šaubu, ka iestūrēšana laulības ostā ir pārmaiņu laiks. Tomēr līdz ar attiecību saišu apstiprināšanu likuma priekšā, mainās arī dzīves ritējums. Ko katrai sievietei jāpagūst izdarīt pirms zīmīgā lēmuma par gredzenu mīšanu? Lūk, daži padomi!

Ceļot ar draugiem

Nav gan teikts, ka ceļot ar draugiem nevar arī pēc tam, kad esi mijusi gredzenos, tomēr tieši jaunību dienas dullumā un maksimālismā iespējams iegūt neatsveramu ceļojuma pieredzi, ko pārspriest ar draugiem varēsiet vēl ilgi, atgādina "Huffington Post".

Ceļot kopā ar savu topošo vīru

Kā teikusi arī "restorānīgās" kafejnīcas "Pagalms" īpašniece Laura Zvejniece: "Jābrauc tālā ceļojumā, jātaisa kopējā mājvietā remonts un jāaizsāk kopējs bizness – ja visus trīs vari izdzīvot un palikt kopā, tad tas ir uz mūžu." Tāpēc, lūk, iemesls doties kopā ceļojumā arī ar savu izredzēto. Noteikti vērts pieminēt arī Andru un Matiju, kuriem ceļošanas kāre rit asinīs – abi jaunieši "pa kluso" brauca uz Ķīnu, lai 31 stundu kāptu kalnā un apprecētos. Viņu stāstu lasi šeit.

Padzīvot vienai

Ja kādu mirkli padzīvosi viena, nevis metīsies no dzīves pie vecākiem vai pa taisno no vienām attiecībām uz kopdzīvi pie kāda cita, sapratīsi, ka būt kāda paspārnē – tā nav vajadzība. Apjaušot, ka spēj visu izdarīt, paveikt un arī dzīvot viena, mainīsies arī tavas vērtības un prasības, ierosina "Purewow" eksperti.

Fokusēties uz saviem mērķiem

Lai nepakļautos citu spiedienam un dzīvesstilam, vispirms jāsaprot, kādi ir tavi mērķi un ambīcijas. Ja abiem ir "pa ceļam", jūsu likteņi var savīties, tomēr zaudēt savu skatījumu uz nākotni nevajadzētu tikai mīlestības dēļ. Lai arī zināmā mērā kompromisu meklēšana ir attiecību pamatā, nevajag upurēties. Jāizceļ žurnālistes un blogeres Unas Ulmes stāsts. Kā viņa iepriekš teikusi, vairākus gadus viņa nolikusi sevi otrajā plānā un dzīvojusi savu tuvinieku dzīves, apstādinot savu attīstību. Tikai pēc tam viņa to ir apjautusi un sākusi dzīvot sev.

Atrast nodarbošanos, kas patīk, un nezaudēt to attiecību vārdā

Nodarbošanās, izglītība vai pat kāds vaļasprieks var nudien bagātināt tevi un tavu ikdienu. Ir svarīgi atrast kaut ko, kas tev sagādā prieku. Tomēr arī tad, kad atrasts izredzētais, ar ko gribi pavadīt kopā dzīvi, svarīgi šīs lietas savā dzīvē nezaudēt. Vismaz ne pret pašas gribu.

Iemācīties pastāvēt par sevi

Ja nespēsi pastāvēt par sevi un savu viedokli, ātri vien atradīsi sevi, piekrītot visam, ko teic partneris. Bet, vai šādā dzīvē būsi laimīga un vienmēr būsi ar mieru piekāpties? Protams, viss atkarīgs arī no situācijas, jo, piemēram, pazīstamais pašmāju mūziķis Intars Busulis atzinis, ka viņš esot "zem tupeles", un šis stāvoklis viņam tīri labi patīkot. Tiesa, viņa situācijā tas vairāk esot ar humoru: "Es esmu zem tupeles, atzīšos. Man ar to nav nekādas problēmas, man ļoti patīk šis stāvoklis. Man patīk, ka mani izrīko."

Atrast laiku attiecībām

Lai arī mēdz teikt, ka mīlestība parasti nāk negaidīti un pati, ja būsi, piemēram, iestrēgusi režīmā "darbs – mājas – darbs", kā gan plāno satikt savu vienīgo? Un tikai tad, kad būsi gatava attiecībām, vari sāk lūkot pēc sava "precību materiāla".

Saprast, kāds ir tavs sapņu princis

Režisore un producente Žaklīna Cinovska skaidrojusi, ka "mēs, latviešu sievietes, ļoti daudz pieciešam tikai tāpēc, lai būtu kāds blakus". Cinovska skaidrojusi, ka sievietes pieciešot pat latvju bāleliņu kūtrumu, slinkumu, sānsoļus. Tomēr, lai nesamierinātos ar kuru katru, attiecību eksperti iesaka kārtīgi izdomāt, kādām īpašībām jāpiemīt tavam sapņu princim. Ja ne tieši tādu, tad vismaz ar līdzīgām rakstura iezīmēm vajadzētu atrast.

Būt laimīgai

Multimākslinieks Kaspars Bindemanis teicis: "Cilvēki neprot būt laimīgi paši par sevi. Viņi mēģina atrast cilvēku, kurš padarīs viņu laimīgu. Tā ir rupjākā kļūda. Pirmkārt, ir jātiek galā ar sevi, jāsakārto sava galva. Jo pretējā gadījumā tu sāc zombēt to otru cilvēku." Kas tikai apstiprina to, ka vispirms laimīgai jābūt pašai, un tad jāmeklē kāds, ar ko savā laimē dalīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!