Foto: Shutterstock
Mīlēšanās ir baudpilns process, no kā prieku vajadzētu gūt abiem tā dalībniekiem. Tomēr nereti gadās, ka muļķīgi pateikts vārds vai veikta darbība, sabojā gultas priekus gan partnerim, gan tev. Lai no tā izvairītos, ir būtiski zināt vismaz dažas lietas, ko nevajadzētu darīt seksa laikā.

Protams, šajās rindās nebūs uzskaitīts viss, no kā mīlēšanās laikā labāk atturēties. Tāpat atceries, ka katra cilvēku vēlmes var atšķirties, tāpēc ir būtiski ar partneri pārrunāt to, ko jūs vēlaties, bet ko nevēlaties piedzīvot mīlēšanās laikā. Iedvesmojoties no "Women's Health" un "Bustle", piedāvājam iepazīties ar vairākām lietām, ko noteikti nevajadzētu darīt mīlēšanās laikā. Atceries, ka daļa no tām var ietekmēt ne tikai tavu un partnera baudu, bet arī veselību.

Novērtēt par zemu seksuāli transmisīvo slimību riskus


Foto: Shutterstock
Šeit nevar būt nekādu ierunu. Drošībai seksa laikā vajadzētu būt prioritātei, turklāt nevēlama grūtniecība nav vienīgais, kas var notikt, ja neizsargāsies. Atceries, ka prezervatīvs ir vienīgā kontracepcijas metode, kas pasargā no seksuāli transmisīvajām slimībām. Turklāt neaizmirsti, ka arī ar HIV var inficēties nedroša dzimumakta laikā.
Jau vairākkārt rakstīts
, ka Latvijā ir augstākā HIV izplatība Eiropā un galvenais inficēšanās ceļš ir tieši heteroseksuāli dzimumsakari. Ja vien neesi pilnīgi pārliecināta par savu un partnera veselību, labāk lieto prezervatīvu. Paturi prātā, ka ļoti daudzi cilvēki nezina, ka ir HIV pozitīvi, radot risku līdzcilvēkiem.

Ja vien neesat ilgstošās attiecībās un jau iepriekš vienojušies par citām izsargāšanās metodēm, tad atteikšanās vai ierosinājums mīlēties bez prezervatīva ir viena no bezatbildīgākajām lietām, ko vari ierosināt. Tas ne tikai var sabojāt noskaņojumu, bet arī likt partnerim domāt par to, ar cik cilvēkiem tev ir bijis sekss bez izsargāšanās.

Atceries, ka prezervatīva lietošana vēl negarantē pilnīgu drošību. Tas ir jālieto pareizi – nekad nepaļaujies uz prezervatīvu ar beigušos derīguma termiņu vai kura iepakojums ir sabojāts. Lietojot lateksa prezervatīvus, ir svarīgi neizmantot lubrikantus, kas gatavoti uz eļļas bāzes, kā arī dabīgās eļļas, jo tas var ievērojami samazināt prezervatīva efektivitāti.

Pārspīlēt ar ēdiena izmantošanu baudas gūšanai


Foto: Shutterstock
Netrūkst pāru, kas savās mīlas rotaļās iesaista arī kulinārijas labumus. Putukrējuma ēšana no partnera ķermeņa vai mēģinājumi dzert šampanieti no otra nabas, iespējams, nekādu postu nenodarīs. Protams, ja nerunājam par netīriem palagiem un ķepīgām rokām. Bet, vai tad putukrējuma kleksis vai kāds dzēriens gultā ir lielākā šmucīte, kas var rasties mīlas prieku laikā?

Tomēr, ja vēlaties pārtikas produktus izmantot īpašu sajūtu stimulēšanai, tad no tā labāk izvairīties. Pieaugušo rotaļlietas mīlas priekus noteikti dažādos un bagātinās daudz drošākā un efektīvā veidā nekā, piemēram, gurķis. Pārtikas produktus nekad nevajadzētu mēģināt paslēpt kādā intīmākā vietā, jo tas var beigties ar pagalam neērtu vizīti pie ārsta. Diez vai tu būsi sajūsmā par iespēju dežūrējošajam ārstam izklāstīt, kāpēc tev ir nepieciešama steidzama palīdzība un kā tieši šī ķibele gadījās.

Agresīvi norādīt uz vēlmi pēc orālā seksa


Foto: Shutterstock
Orālais sekss sagādā baudu gan sievietēm, gan vīriešiem, tomēr savas vēlmes partnerim nevajadzētu parādīt agresīvā un nepatīkamā veidā, piemēram, kādā brīdī virzot partnera galvu savu dzimumorgānu virzienā. Ir reizes, kad tas var šķist uzbudinoši, tomēr tas var arī radīt iespaidu, ka otram nav izvēles iespēju – apmierināt tevi orāli vai nē.

Ja tev ir kādas vēlmes guļamistabā, kuras tavs partneris nepiepilda, daudz prātīgāk ir tās izrunāt vienam ar otru. Nesagaidi, ka mīļotais nolasīs katru tavu iegribu. Protams, ir reizes, kad mēs komunicējam ar ķermeņa valodu, novirzot otra rokas uz vietu, kur vēlamies tās sajust, tomēr ir svarīgi, lai komunikācija ar ķermeni neatgādinātu pavēli. Izņēmums gan ir reizes, kad esat vienojušies par to, ka šāda rīcība ir pieļaujama vai pat vēlama.

Izdarīt spiedienu, lai otrs ātrāk sasniegtu orgasmu


Foto: Shutterstock
Ir ļoti labi, ja tev rūp tas, vai tavs partneris sasniegs orgasmu, un tu centies viņam palīdzēt to izdarīt. Tomēr pastāv atšķirība starp partnera vēlmju izzināšanu un piepildīšanu un spiediena izdarīšanu, cenšoties ātrāk sasniegt baudas virsotnes. Otrā darbība ir viena no lietām, ko mīlēšanās laikā tomēr darīt nevajadzētu.

Pārāk liela koncentrēšanās uz mīlēšanās kulmināciju un orgasma sasniegšanu var radīt pretēju efektu. Ja partneris jutīsies, ka viņa pienākums ir sasniegt orgasmu, radīsies nevajadzīga spriedze, kas uzdevumu tikai sarežģīs. Sievietes orgasmu sasniedz retāk nekā vīrieši, un viņām bieži ir nepieciešams ilgāks laiks un papildu stimulācija, tomēr jautājums "vai tu drīz beigsi?" noteikti nav tā stimulācija, kas var palīdzēt.

Salīdzināt partneri ar bijušo un nosaukt nepareizu vārdu


Foto: Shutterstock
Uzsākot jaunas attiecības, mēs nereti galvā salīdzinām to, kas ir mainījies, kas ir kļuvis labāks un pēc kā ilgojamies. No vienas puses, tas var palīdzēt labāk saprast sevi un savas sajūtas. Tomēr šīs domas ne vienmēr vajadzētu paust skaļi. Īpaši, ja esi gultā ar mīļoto. Tas ir nepieklājīgi un aizvainojoši. Turklāt tava dzīve turpinās un tev blakus ir cits cilvēks, kam nevajadzētu ciest no tā, kādas ir bijušas tavas attiecības pagātnē.

Ja mīlēšanās laikā sāksi klāstīt, cik lielisks bija sekss ar bijušo, tas noteikti nebūs uzbudinošākais, ko tu varētu pateikt. Savukārt sūdzēšanās var likt aizdomāties par to, cik daudz nākotnē atklāsi citiem par savu pašreizējo partneri, ja jūsu ceļi kādreiz šķirsies.

Tāpat atceries, ka arī partnera nosaukšana nepareizajā vārdā nav pieņemama, īpaši, ja gultā izskan zināms vārds no pagātnes. Nepareiza vārda pateikšana nav vēlama arī tad, ja esi ļāvusies vienas nakts sakaram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!