Foto: Shutterstock
Ar laiku sāc saprast, ka ēst dārzeņus ir veselīgi un, ka skaisti, bet neērti apavi spēj sabojāt pat vispārdomātāko tēlu. Bet, pag'.....vai tad tieši to tev nemēģināja ieskaidrot mamma jau daudzus gadus atpakaļ?

Iepazīsties ar Cosmo pamanīto mammas lielisko ieteikumu sarakstu, jo, ļoti iespējams, ka daudzus no tiem tu esi vieglprātīgi palaidusi gar ausīm.

Mazāk krāšļu, vairāk dabiskuma

Mamma uzstājīgi atkārtoja, lai tu mazāk lieto dekoratīvo kosmētiku un vairāk rūpējies par savu ādu. Viņa noteikti ieteica pirms gulētiešanas atbrīvoties no kosmētikas un uzklāt tonālo krēmu plānākā kārtā. Un mammai bija taisnība: tagad tu lieto uz pusi mazāk kosmētikas nekā savos agrīnajos padsmitnieces gados un izskaties lieliski.

Nepārdzīvo, tev vēl būs simtiem tādu

Atceries, kā pieraudāji spilvenu pēc šķiršanās ar savu pirmo mīlestību? Mammas mierinošais teksts, ka tās visdrīzāk nav īstas jūtas un sāpes ātri vien pāries, tevi neiedomājami kaitināja. Bet tagad tev ir skaidrs, ka divi randiņi vēl neko nenozīmē un ir grūti iemīlēties cilvēkā, kuru tu neesi iepazinusi.

Neizrausti uzacis pārāk plānas – tas izskatās neglīti

Kā zināms, regulāri atbrīvojoties no nevēlamajiem matiņiem, tie kļūst retāki. Labi, ka mamma lika piebremzēt – tagad platas uzacis ir modē!

Atvēli laiku rīta rosmei

Ja esi bijusi paklausīga meita, tagad ir laiks pateikties savai mammai: šis veselīgais ieradums ir par iemeslu tam, ka tu mazāk slimo un pa dienu ilgāk saglabā mundrumu. Bez tam, tev noteikti ir laba stāja un tevi retāk nomoka muguras sāpes.

Trijnieks liecībā vēl nav pasaules gals

Ļoti iespējams, ka kāds no taviem priekšniekiem, skolā bija slavens "divnieku karalis". Šobrīd tu jau noteikti zini, ka ne jau atzīmes, bet daudzi citi faktori ir tie, kuri nosaka cilvēka veiksmi.

Padomā vēlreiz, tetovējums ir uz mūžu

Mamma, atrunājot tevi no nevajadzīgiem tetovējumiem, pīrsinga mēlē, vaigā vai citās vietās, ir palīdzējusi tev ieekonomēt krietnu summiņu. Koriģējošas lāzeroperācijas vietā tagad vari iegādāties savu sapņu kleitu, turklāt, tev nav jālauza galva, kā lai nomaskē neglītos pīrsinga caurumus.

Ja tu viņam tiešām patīc, viņš tevi atradīs pat Antarktīdā

Mamma noteikti tev deva padomu izturēties ar pašcieņu: neskriet pakaļ puišiem, neatbildēt uz nakts un zvaniem un neuzspiest savu sabiedrību. Šie padomi pilnā mērā ir attiecināmi arī uz attiecībām pieaugušā vecumā.

Lieto sauļošanās krēmu un saulesbrilles

Sešpadsmit gados ir grūti domāt par kaut kad tālā nākotnē draudošajām grumbām. Ja tev ir paveicies un mamma savlaicīgi ir tevi brīdinājusi par zeltaina iedeguma ne tik patīkamajām sekām, vari viņai pateikties, ka šobrīd izskaties jaunāka par savām vienaudzēm.

Beidz niekoties ar diētām

Pusaudžu vecumā ķermenis vēl tikai veidojas un, lai tas varētu pilnvērtīgi attīstīties, ir jāievēro sabalansēta un pilnvērtīga ēdienkarte. Cerams, ka mamma tevi ir atturējusi no ekstrēmām diētām un iemācījusi veselīga uztura pamatprincipus, tādēļ tagad vari lepoties ar lielisku, sievišķīgu figūru.

Es tevi mīlu tādu, kāda tu esi

Tie ir paši svarīgākie vārdi pasaulē katram no mums un, ja tu pati jau esi māmiņa, neizmirsti to ik dienu atgādināt saviem bērniem. Jo tikai mamma var dot apziņu, ka esam mīlami ne par kādiem īpašiem nopelniem, bet vienkārši tāpēc, ka esam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!