Foto: Dainis Graveris / cc
Pavasaris mēdz ietekmēt ne tikai kaķu libido, bet arī cilvēkiem saulītē un, redzot atkailinātākus augumus, noskaņojums varbūt vairāk nesas uz mīlēšanos. Nav ne labākās vai pareizākās seksa pozas, ne ātruma – mīlēšanās ir sajūtu un baudas kopums. Tomēr ieskatāmies – kuras ir aktīvākas, enerģiju un spēku vairāk prasošas seksa pozas un kuras tērē vairāk kilokaloriju. Tāds kā divi vienā – mīlējies un tievē.

"Ilgāka mīlēšanās un fiziski smagākas pozas patiešām var uzlabot izturību," piekrīt trenere Keisija Vaita portālā "Amodrn".

"Protams, arī sarežģītākās pozās var kustēties lēnāk – tā būs tāda kā romantiska pastaiga, bet var veikt sarežģītus "līkločus" un pagriezienus, tas prasīs fiziski vairāk," teic Vaita.

Cik daudz kilokaloriju kādā seksa pozā tiks sadedzināts, atkarīgs no ātruma un ilguma.

Vairāki pētījumi liecina, ka seksa laikā ķermenis tērē līdzīgu skābekļa daudzumu kā sporta aktivitātēs, piemēram, riteņbraukšanā. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā "Plos One", sievietēm seksa laikā izdevās sadedzināt 3,1 kilokaloriju minūtē, bet vīriešiem 4,2 kilokalorijas minūtē. Pētījumā piedalījās 21 pāris vecuma grupā no 18 līdz 35 gadiem, kuriem bija lūgts nodarboties ar seksu, pirms tam nelietojot alkoholu, nekādas zāles vai medikamentus erektilās disfunkcijas ārstēšanai. Tajā pašā pētījumā tika mērīts, cik skābekļa pētāmo ķermeņi patērē seksa laikā. Noskaidrojās, ka tiek patērēts tik skābekļa cik braucot ar velosipēdu vai spēlējot tenisu.

Kustības seksa laikā var palīdzēt zaudēt tauku kārtiņu no vēdera! 25 minūšu mīlēšanās sievietei, kura sver 68 kilogramus, var palīdzēt iztērēt 88 kilokalorijas, bet vīrietim ar svaru 82 kilogrami – 106 kilokalorijas. Sekss arī palielina tā saucamā mīlestības hormona oksitocīna līmeni un arī tas veicina svara zaudēšanu, raksta "Health Site".

Lūk, dažas seksa pozas, kurās var kaislīgi aktīvi izpausties un kurās tiek trenētas galvenās muskuļu grupas.

Stāvus poza


Foto: Shutterstock

Lai gan šajā pozā nodarboties ar seksu ir nedaudz grūti, tajā ļoti tiek patērētas kalorijas. Šajā pozīcijā abi partneri ir stāvus, sieviete apvij kājas ap vīrieša vidukli. Tas brīnumaini strādā kāju un ikru muskuļiem. Turklāt poza var palīdzēt vīriešiem veidot rumpja muskuļus, jo partnere jāpaceļ. Tā ir viena no sarežģītākajām pozām, tāpēc tajā būs jāpasvīst. Un līdz ar to – "kalorijas kusīs".

Vidēji sieviete šādā pozā var zaudēt 100 līdz 150 kilokalorijas, savukārt vīrieši – vairāk nekā 500 (protams, visu ietekmē arī mīlēšanās ilgums), raksta "Health Site".

Vaita gan apžēlojas tiem, kam šis ir par grūtu: "Pozu var atvieglot, ja kāds no jums sēž atpūtas vai citā izturīgā krēslā."

Jātnieces poza


Foto: Shutterstock

Šajā pozā sieviete ir vadībā – viņa ir jāteniski virsū uz muguras guļošajam partnerim. "Pozā sieviete var būt ar muguru pret partneri. Abos variantos tiek darbināti sievietes dibena, augšstilba, iegurņa un sēžas muskuļi. Lai uzturētu labu ritmu, šiem muskuļiem jābūt "pieslēgtiem", lai ātri neiestātos spēku izsīkums," iesaka Vaita.

Tā kā sieviete ir vadošā un var būt aktīva šajā pozā, viņa sadedzina pat 220 kilokalorijas vienā mīlēšanās reizē, savukārt vīrietis – tikai 40 (protams, kā vienmēr – visu ietekmē ilgums).

Sunīšu poza


Tā ir viena no populārākajām pozām abiem dzimumiem. Sievietes, 20 minūtes mīlējoties šādā pozā, var samazināt ap 80 kilokalorijām, vīrieši – 120 kilokalorijas. Šajā pozā partnere ir uz ceļiem un plaukstām uz gultas vai grīdas, un vīrietis – no aizmugures. Sievietei šī pozīcija liek darboties tricepsiem, plecu un muguras augšdaļas muskuļiem, jo jāizmanto rokas balstam. Šajā pozā darbojas sievietes četrgalvu un sēžas muskuļi, kamēr vīrietim – četrgalvu un rumpja muskuļi.

Lotosa poza


Foto: Shutterstock

Šajā intīmajā pozā abu partneru rokas un kājas ir cieši apvītas vienam ap otra muguru. Tiek izmantoti rumpja un vēdera muskuļi, lai kustinātu iegurni uz augšu un uz leju.

Tā ir vienam otram ļoti tuva poza, kad abu partneru sejas ir kopā. Izmēģinot šo patīkamo pozu, var pie reizes "dedzināt" daudz kaloriju, vienlaikus veicot pilnu rumpja treniņu. Sieviete šādi patērē 100 kilokalorijas, vīrieši – līdz 40.

Ķerras poza


Šajā stāvoklī sieviete novieto plaukstas uz grīdas un ļauj vīrietim pacelt ķermeņa lejasdaļu. Šī poza nodarbina kāju muskuļus un rokas. 25 līdz 30 minūšu mīlēšanās šādā pozā var palīdzēt sievietēm sadedzināt 126 kilokalorijas, bet vīriešiem – 199 kilokalorijas.

Misionāru poza


Foto: Shutterstock

Lai arī liekas no vienkāršākajām un mierīgākajām pozām, tā patiesībā dara brīnumus ar muskuļiem. Atšķirībā no jātnieces pozas, te vadošais ir vīrietis. Sieviete ir uz muguras guļus, vīrietis – virspusē. Tā ir izplatītā seksa poza. Šeit vīrietim iesaistās aktīvi augšstilbu un rumpja muskuļi. Savukārt sieviete šeit labi var izvingrināt sēžamvietu. Vienā mīlēšanās reizē te sieviete patērēs 40 kilokalorijas, vīrietis – 100.

Tilts


Ja gribas izmēģināt ko ķermeniski izaicinošu, voilā – poza "tilts"! Ja abi nodarbojaties ar jogu, šī poza var būt pazīstama. Vīrietis ir "tiltiņā", sieviete – jāteniski pa virsu. Šī poza vīrietim stiprina ik muskulīti, kas iet gar ķermeņa mugurpusi. Jādomā par dibenu, paceles cīpslām, muguru un pleciem. Kā bonusu vīrietis iegūs arī stiprākas rokas, saka Vaita. Bet – vai tas ir galvenais?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!