Foto: Shutterstock
Tu esi pagatavojis vakariņas un ar glanci pasniedz ēdējam. Ielicis mutē pāris kumosiņus, viņš klusē. Šajā brīdī parasti pa galvu izskrien 101 jautājums, sākot no "Vai piebēru par daudz sāls? Vai kaut kas ir piededzis?" un beidzot ar "Vai viņam negaršo? Vai viņš uzskata mani par pilnīgu neprašu virtuvē?". Intīmās tuvības laikā stāsts ir pat ļoti līdzīgs. Ja guļamistabā valda kapa klusums, automātiski pieņemam – kaut kas sagājis galīgā tintē.

Skaļš sekss, ar ko saprotam gan tādus izsaucienus kā "uhh" un "ahh", gan arī paplašinātus teikumus pikantās noskaņās, bieži vien tiek pārspīlēts – jo īpaši dažādās filmās, grāmatās u.c. Tas, kā šādas ainas reizēm tiek aprakstītas un parādītas, liek apšaubīt, vai un kuras skaņas, kas pārspļautas pāri lūpām, patiešām ir autentiskas, un kuras teātris vien ir. Kā portāla "Elite Daily" norādījusi psihoterapeite un erotikas eksperte Amanda Lutermena, patiesība ir kaut kur pa vidu.

Mazāk pieredzējušas sievietes var izjust tādu kā spiedienu būt skaļām guļamistabā, jo pretējā gadījumā partneris nesaņem pozitīvu motivāciju. Arī šis pieņēmums nāk no dažādām mākslīgi radītām vietnēm, skaidro eksperte. Neskatoties uz to, ka nedabīgi baudas kliedzieni var būt pat traucējoši, Lutermena uzsver – starp skaņu un uzbudinājumu patiesi ir vērā ņemama saikne. Pat pavisam īsa, bet baudpilna skaņa var garastāvokļa kuģi novirzīt pa citu kursu.

Vienalga, vai par baudas virsotņu sasniegšanu regulāri dzird visi kaimiņi, vai arī esi čukstu cienītājs, tavs seksa komunikācijas stils ir unikāls. Un tas var būt pat ļoti noderīgs pipariņš maksimāla uzbudinājuma meklējumos!

Balss saites darbībā jeb potenciālie ieguvumi

Taču tas, ka šāda tipa sekss var palīdzēt gadījumos, kad uzbudinājums kaut kur aizkavējies, ir tikai viens no ieguvumiem. Seleste Hiršmena, seksa eksperte, skaidrojusi, ka skaņas var būt pat ļoti noderīgas, iesaistoties intīmās attiecībās ar salīdzinošu svešinieku. "Tās ir ļoti spēcīgi un pozitīvi palīgi," viņa sacījusi, verbālo komunikāciju seksa laikā salīdzinot ar maziem kārumiņiem, kas tiek izlikti, lai, piemēram, peli iemācītu ātri un veiksmīgi izskriet no labirinta. Attiecīgi – erotiskas skaņas ir tās, kas intīmā tuvībā palīdz organismam droši virzīties maksimuma virzienā.

Nedaudz amizanto analoģiju noliekot pie malas, simtprocentīgi teikt, ka nākamajā reizē, kad neslāpēsi skaņas spilvenā vai nekodīsi apakšlūpā, orgasms būt klāt kā saukts, arī nevar. Taču, ja partnera darbības vienkārši liek justies labi un vēlies, lai tas turpinātos, būs vien to jāliek saprast arī šādā veidā. Hiršmena gan uzsver – nevajadzīgi pārspīlēt nevajag. Pats galvenais, lai partneris saprastu, ka ieņemts pareizais virziens, un no šīs pozas, kustības vai intensitātes var izveidoties kaut kas negaidīti labs.

Foto: Shutterstock

Starp citu, partnera izdvestās skaņas var būt noslēdzošais faktors, kas nepieciešams orgasma sasniegšanai, stāsta Hiršmena. Tāpēc, ja mīļotajam ar šo aspektu tik viegli nesokas, palaid grožus vaļīgāk un ļauj sev būt vokālam! Jo, iespējams, tieši to viņš no tevis jau gaida.

Ko nozīmē "skaļš sekss"?

Vēl pirms ķeramies vērsim pie ragiem, svarīgi kliedēt bažas, ja tādas radušās – tas, ka intīmās tuvības laikā nespēj vai neizjūti vēlmi sajūtas izteikt verbāli, nav nekas slikts. Arī šajā gadījumā sekss var būt pat ļoti baudāms! Komunikācijai guļamistabā nav viena veida, tāpēc nav iespējams to samazināt līdz lielumam "kā to darīt pareizi", raksta "Elita Daily".

Reizēm cilvēks pat gribēdams nespēj vai nedrīkst gultas prieku laikā ļaut skaļām emocijām vaļu – jo īpaši tad, ja mājai ir plānas sienas un aiz tām dzīvo klusumu mīloši kaimiņi. Dažreiz var arī vienkārši būt kauns. Lai saprastu, kāda baudas izteikšanas "valoda" raksturīga tev, Lutermena iesaka padomāt un izvēlēties kādu lietu vai pieredzi, kurai nav nekāda sakara ar seksu, bet tā likusi tauriņiem vēderā dancot un justies ārprātīgi labi. Viens no piemēriem – kāds konkrēts pārtikas produkts vai ēdiens. Kādas bija tavas nekontrolētās izpausmes, sajūtot tik debešķīgo garšu?

"Ja esi no tiem, kas bez ilgas domāšanas paaugstinātā tonī izkliedz: "Ak dievs, tas ir tik garšīgi!", pastāv pat ļoti liela iespēja, ka arī guļamistabā būsi ekspresīvāks," norāda eksperte. Savukārt otrpus žogam ir cilvēki, kuri šādos labsajūtas brīžos vēlas ieturēt klusumu un varbūt pat aizvērt acis, lai izbaudītu mirkli visā pilnībā. Un viņiem varētu būt raksturīgāka arī klusāka mīlas dzīves.

Ja piederi otrajai kategorijai, Lutermena iesaka meklēt citus veidus, kā partnerim darīt zināmu, kas tev patīk un ko tu nepavisam neizbaudi. Neaizmirsti, ka šī saruna var notikt arī pirms vai pēc galvenā procesa. "Esi atklāts un pastāsti, ka tava klusēšana nenozīmē neko sliktu – vienkārši baudi mirkli," uzsver eksperte. Šajā situācijā vietā teiciens – "no news is good news" jeb "ja nav jaunu "ziņu", tātad viss ir kārtībā".

Ko darīt, ja partnera lūpas ir slēgtas

Foto: Shutterstock

Nonākot intensīvas labsajūtas gūstā, ne visiem nepieciešams šo prieku izkliegt skaļi, norāda Lutermena. Tieši tāpēc nevajag krist panikā, ja partneris, kurš pirms minūtes baudpilni elsoja, tagad šķiet mēli norijis. Tas automātiski nenozīmē, ka esi nošāvis greizi. "Lielākā daļa cilvēku nepieder tikai vienai kategorijai – skaļie vai klusie," skaidro speciāliste, uzsverot, ka tas nevar būt pamats cita nosodīšanai.

Starp citu, seksuāla rakstura videomateriāli vai lasāmvielas mēdz sēt arī dažādus mītus, tostarp – vīrietim, kā jau par stipro dzimumu dēvētajam, arī guļamistabā jāuzņemas vadība. Attiecīgi, baudai raksturīgās skaņas ir sieviešu lauciņš, kamēr vīrieši visu tur sevī līdz pat orgasmam. Lutermena uzsver, ka šis ir viens no mītiem par toksisko, vīrišķīgo socializāciju, uzsverot, ka vaļas došana emocijām vīrišķību nesamazina. "Pozitīvs apstiprinājums no partnera puses ir pat ļoti pievilcīgs, tāpēc vienkārši ļauj reakcijai būt dabiskai – vienalga kādai," tā speciāliste.

Bieži vien seksa laikā prāts teju pilnībā atslēdzas, un ķermenis dzīvo savu dzīvi. Un tad mēdz gadīties, ka esi skaļāks nekā ierasts, kas pecāk liek sakautrēties par izdarīto. Ja esi bijis līdzīgā situācijā, neuztraucies, – neesi vienīgais. "Kauna sajūta automātiski bloķē daudzus saziņas veidus, tostarp seksuālo komunikāciju," teic Hiršmena. "Taču pie tā ir jāstrādā, jāmēģina, jo skaņu "izlaišana" ar laiku var ļaut justies brīvākam. Un es uzskatu, ka brīvība kustībās un skaņās var palīdzēt sasniegt lielāku labsajūtas līmeni."

Vai pikantās frāzes vienmēr liks justies neveikli?

Vaidi, izsaucieni un citas līdzīgas formas var būt ļoti labi palīgi seksa laikā, taču prasmei izmantot vārdus, kas savirknēti pikantās frāzēs, arī var būt liela nozīme. Taču ne visi ir pārliecināti, kā to realizēt. Šādiem cilvēkiem Hiršmena iesaka vērst uzmanību veidam, kā tas tiek pasacīts, nevis konkrētiem vārdiem un frāzēm.

Daudzi cilvēki seksa laikā runā tieši tāpat kā ikdienā, piemēram, pusdienās pasūtot bulciņu un dzērienu. Ja savu vēstījumu nodosi tieši šādā veidā, nebrīnies, ka gaisā būs jūtams neveikums. "Panākumu atslēga slēpjas tonī," uzsver eksperte. "Jo erotiskāks balss tonis, jo iedrošinātāks partneris jutīsies."

Ja nu tomēr tava ikdienas dzīvē pieprasa mīlēšanos, kuru neviens nedzird, šajā rakstā atradīsi ieteikumus klusākam seksam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!